Vlaky RegioJetu vyjedou do Budapešti koncem července, cena z Prahy začne na 399 korunách

Souprava RegioJetu poprvé na vídeňském hlavním nádraží. Foto: RegioJetSouprava RegioJetu poprvé na vídeňském hlavním nádraží. Foto: RegioJet

RegioJet zavede nové vlakové spojení Praha – Brno – Vídeň – Budapešť od 31. července. Žluté vlaky budou v každém

RegioJet zavede nové vlakové spojení Praha – Brno – Vídeň – Budapešť od 31. července. Žluté vlaky budou v každém směru jezdit dvakrát denně. Ceny pro relaci Praha – Budapešť začínají na 399 korunách za třídu Low-cost. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě.

Jízdní řád RegioJetu Praha - Budapešť. Pramen: RegioJet

Jízdní řád RegioJetu Praha – Budapešť. Pramen: RegioJet

„Jdeme rozhýbat nabídku železničního spojení tam, kde cestující zatím platí stávajícím dopravcům nesmyslně drahé jízdné. Naše vlakové spoje nabídneme nově také cestujícím mezi Vídní a Budapeští, a to za ceny od 9 eur,“ uvedla ředitelka vlakové a autobusové dopravy RegioJetu Ivana Kašická.

Spoje budou jezdit na komerční bázi a budou součástí linky Praha – Brno – Vídeň a zpět. V Maďarsku zastaví ještě ve městech Mosonmagyarovar a Györ, v Budapešti pak na nádražích Budapest Kelenföld a Budapest Deli (jižní nádraží), kde je přestup na metro.

Služby budou rozděleny do čtyřech tarifních tříd – Standard, Low-cost, Relax a Business. Rezervace místa je v ceně jízdenky. Ve vlacích bude řazen i vůz Astra s obrazovkami v sedadlech.

Ceny v nových spojích Praha – Brno – Vídeň – Budapešť:

Praha / Brno – Budapešť:

Low-cost 399 / 249 Kč

Standard 539 / 399 Kč

Relax 659 / 599 Kč

Business 899 / 799 Kč

Vídeň – Budapešť:

Low-cost 9 eur

Standard 13 eur

Relax 19 eur

Business 29 eur

Pramen: RegioJet

Tagy Praha - Budapešť RegioJet
99 komentářů