LOT zatopí ČSA na lince z Prahy do Budapešti, bude létat dvakrát denně embraerem

Embraer E195 společnosti LOT. Foto: Letiště PrahaEmbraer E195 společnosti LOT. Foto: Letiště Praha

Cestující na lince z Prahy do Budapešti čeká od příštího letního letového řádu větší výběr letů. Po Českých aeroliniích a

Cestující na lince z Prahy do Budapešti čeká od příštího letního letového řádu větší výběr letů. Po Českých aeroliniích a Ryanairu na trasu vstupuje polská společnost LOT Polish Airlines. Linka je součástí velké expanze  společnosti v Budapešti. První let je naplánován na 30. března.

LOT bude létat mezi oběma městy celkem dvanáctkrát týdně, v pracovní dny každý den. Rotace jsou nastavené tak, že první let přiletí ráno z Budapešti. Zejména pro firemní zákazníky je ale letový řád nastaven tak, že půjde linku využít na jednodenní otočku.

Dopravce na celoroční linku do hlavního města Maďarska nasadí letadlo typu Embraer 195 v konfiguraci pro 112 cestujících. Podle odhadů Letiště Praha by mohlo spojení využít až 110 tisíc cestujících za rok v obou směrech.

LOT zároveň s novou linkou do Prahy oznámil, že bude z Budapešti létat také do dalších čtyř evropských destinací. K již dříve oznámenému spojení do Londýna a Bukurešti přibude ještě Brusel, Stuttgart, Bělehrad a Sofia. Současně firma potvrdila start dálkového spojení do Soulu.  „Naše analýzy ukázaly, že tyto linky mají velký potenciál,“ uvedl šéf LOT Rafał Milczarski. Letenky začne prodávat od 7. srpna. Firma současně oznámila omezení letů z Budapešti do Chicaga i odložení letů do Bukurešti až na příští rok.

Mezi Prahou a Budapeští aktuálně létá ČSA s turbovrtulovými letadly ATR třikrát denně, každý den létá také Ryanair s časy odletů večer.

Letový řád linky:

Budapešť – Praha* Praha – Budapešť*
Denně (kromě neděle) 07:30 – 08:45 09:25 – 10:35
Denně (kromě soboty) 18:10 – 19:25 20:05 – 21:15

 

Tagy LOT LOT Polish Airlines Praha - Budapešť Top
35 komentářů