Vlaky podél Berounky opět nejezdily. Kvůli nakloněnému sloupu

Spadlý sloup trakčního vedení v Černošicích. Foto: Město ČernošiceSpadlý sloup trakčního vedení v Černošicích. Foto: Město Černošice

Správa železnic zjišťuje rozsah poškození sloupu.

Správa železnic dnes ráno zastavila provoz na trati z Prahy do Berouna v úseku mezi Radotínem a Dobřichovicemi. Důvodem je nakloněný sloup. V 8:25 došlo k obnovení provozu po jedné koleji, ve 14:15 po obou.

Omezení na svých stránkách oznámil Ropid. Provoz je aktuálně zcela zastaven v úseku Praha-Smíchov – Dobřichovice. Nakloněný sloup zasahuje do jízdního profilu. České dráhy zavedly náhradní dopravu. „Kvůli spadlým závorám dochází ke zpoždění také na autobusových linkách v okolí tratě,“ uvedl Ropid. Podle Českých drah jsou odřeknuty i rychlíky Berounka. Po obnovení provozu musí cestující počítat se zpožděním řady vlaků.

Naposledy nakloněný sloup způsobil na trati několikatýdenní omezení letos v únoru, kdy došlo k poškození kotevního stožáru v Černošicích. Na trati z Prahy do Berouna je aktuálně omezen kvůli modernizaci také provoz mezi Smíchovem a Radotínem.

Tagy České dráhy PID porucha trakčního vedení Pražská integrovaná doprava Správa železnic Trať 171 Trať 171 Praha - Beroun
204 komentářů