dkv-spojujeme

Omezení u Černošic na koridoru podél Berounky končí, plný provoz osobní dopravy se ale nevrátí

Výměna kotevního stožáru v Černošicích. Foto: Správa železnicVýměna kotevního stožáru v Černošicích. Foto: Správa železnic

České dráhy vrátí provoz osobních vlaků od soboty, Západní expresy zůstanou dál omezené.

Správa železnic dnes kolem desáté hodiny po téměř třech týdnech opět obnoví plný provoz na trati 171 mezi Prahou a Berounem. Důvodem omezení byla výměna poškozeného kotevního stožáru po nehodě osobního auta na konci ledna.

„V 10 hodin se začne jezdit po 2. traťové koleji. Omezení na trati mezi Prahou a Berounem můžou skončit,“ uvedla Správa železnice na twitteru.

Kvůli nehodě byla v místě nejprve omezena rychlost pro snížení dynamického namáhání poškozeného stožáru. Následná kontrola při velkých mrazech ukázala, že je nutné provoz po jedné koleji zcela uzavřít a vybudovat nový stožár.

Omezení provozu přineslo velkou redukci počtu vlaků. České dráhy zareagovaly zrušením některých expresů mezi Prahou a Chebem a také části spojů linky S7 Praha – Beroun. Původně hrozilo, že výměna stožáru bude trvat nejméně šest týdnů.

Podle mluvčího Českých drah Roberta Pagana dojde k obnovení jízdního řádu u osobních vlaků od soboty. U dálkové dopravy se ale zatím kvůli současným opatřením provoz ještě nevrátí do původního jízdního řádu a část Západních expresů dál jezdit nebude. Podle mluvčího Ropidu Filipa Drápala ještě zůstane po určitou dobu také posílen provoz autobusové linky 244.

Tagy České dráhy S7 Správa železnic Trať 171 Trať 171 Praha - Beroun
23 komentářů