Víkend plný akcí s MHD. V Teplicích slaví 70 let trolejbusů, v Mostě a v Liberci otevřou zázemí

Tramvaj s metrovým rozchodem na otočce Viadukt v Liberci. Od příštího týdne se sem již nedostane. Foto: FB Bovera clubTramvaj s metrovým rozchodem na otočce Viadukt v Liberci. Od příštího týdne se sem již nedostane. Foto: FB Bovera club

Veřejnosti se otevře zázemí dopravních podniků, které není obvykle přístupné.

Nejen v Praze proběhne v sobotu bohatý program akcí pro fanoušky dopravy. Tři podobné akce se uskuteční o víkendu na severu Čech.

V Teplicích budou v sobotu slavit 70 let od zavedení trolejbusové dopravy. Kompletní program oslav je zde. Hlavním lákadlem bude svezení historickými trolejbusy zdarma. Centrem oslav bude ovál u Nových Lázní. Cestujícím se představí šest různých trolejbusů.

Své zázemí v rámci Dne evropského dědictví otevře také Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou. Otevře se jak tramvajová vozovna, tak garáže na Františkově. Do oslav se zapojí historickými tramvajemi místní Boveraclub. Na komentované prohlídky ve vozovně bude jezdit linka č. 1 od Lidových Sadů (Bovera nebo 6MT) a linka č. 4 z Vratislavic (T2R). Do garáží pak linka č. 111 od Technického muzea (kloubový Solaris). „Kolem poledne přijedou do Technického muzea i kolegové z Chemnitz s historickým autobusem Ikarus 280, který absolvuje i několik okružních jízd. Jízdné bude dobrovolné,“ láká Boveraclub.

Den otevřených dveří chystá také rámci Mosteckých a Svatomichaelských slavností Dopravní podnik města Mostu a Litvínova (v Litvínově 28. 9.). V Mostě proběhne od 9 do 12 hodin. V rámci dopoledne budou k vidění nejen současné i historické vozy. V Mostě bude vystavena i historická tramvaj T5B6t.

Tagy Boveraclub Den otevřených dveří Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova DPMLJ DPmML MHD Teplice
4 komentáře