Obrazem: Po Liberci jezdí Křišťálová tramvaj, láká na sklářský festival

Křišťálová tramvaj v Liberci. Foto: Matyáš Gál / Crystal ValleyKřišťálová tramvaj v Liberci. Foto: Matyáš Gál / Crystal Valley

Tramvaj jezdí od Viaduktu do Vratislavic zdarma.

Až do soboty 2. září bude Libercem projíždět nezvykle vyzdobená historická tramvaj T2R č. 17 z roku 1961 ze sbírek Boveraclubu. V jejím interiéru cestující najdou skleněná díla,  která vyrobila společnost Preciosa Components.

Tramvaj je součástí sklářského festivalu Týden Křišťálového údolí (Crystal Valley Week 2023), který ukazuje historii a současnost sklářské, bižuterní a šperkařské tvorby v Libereckém kraji.

Tramvaj jezdí každý den až do soboty na trati mezi Viaduktem a Vratislavicemi nad Nisou. Jízdné je zdarma.

Nejde o jedinou akci celého festivalu, která se týká dopravy. V tramvajovém depu Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) proběhne v sobotu od 19 hodin přehlídka části vítězné kolekce Inside 2023 české návrhářky Liběny Rochové. Ve vozovně budou také vystaveny unikátní skleněné objekty, které vznikly ve sklárně Jiřího Pačinka v Kunraticích u Cvikova.

Kompletní program festivalu je zde.

Jízdní řád Křišťálové tramvaje. Foto: Crystal ValleyKřišťálová tramvaj v Liberci. Foto: Matyáš Gál / Crystal ValleyKřišťálová tramvaj v Liberci. Foto: Matyáš Gál / Crystal ValleyKřišťálová tramvaj v Liberci. Foto: Lucie Fürstová / Crystal ValleyKřišťálová tramvaj v Liberci. Foto: Matyáš Gál / Crystal ValleyKřišťálová tramvaj v Liberci. Foto: Matyáš Gál / Crystal ValleyKřišťálová tramvaj v Liberci. Foto: Matyáš Gál / Crystal ValleyKřišťálová tramvaj v Liberci. Foto: Matyáš Gál / Crystal ValleyKřišťálová tramvaj v Liberci. Foto: Matyáš Gál / Crystal ValleyKřišťálová tramvaj v Liberci. Foto: Lucie Fürstová / Crystal Valley
Tagy Boveraclub Crystal Valley Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou DPMLJ Křišťálová tramvaj T2R
8 komentářů