Video: Kamionu pomáhal ze zavřených závor na přejezdu jiný řidič

Kamion na přejezdu. Pramen: Policie ČRKamion na přejezdu. Pramen: Policie ČR

Zlínští kriminalisté se zabývají podezřením ze spáchání trestného činu obecného ohrožení, z něhož je podezřelý osmačtyřicetiletý muž z Olomoucka, který

Zlínští kriminalisté se zabývají podezřením ze spáchání trestného činu obecného ohrožení, z něhož je podezřelý osmačtyřicetiletý muž z Olomoucka, který v polovině března vjel s kamionem na železniční přejezd v Tlumačově. Učinil tak v okamžiku, kdy svítilo červené výstražné světlo. V případě prokázání viny hrozí nezodpovědnému řidiči trest odnětí svobody na tři až osm let, uvedla policie.

Poté, co vjel na železniční přejezd, zůstal řidič s kamionem uvězněný mezi závorami, které se mezitím sklopily. Řidič vystoupil z vozu a chtěl závoru zvednout rukama. Na pomoc mu přišel řidič vozidla, které stálo před přejezdem, závoru rukama zvedl. Kamion projel, závoru poškodil a odjel. Správa železnic přitom pro tyto případy doporučuje spuštěnou závory bez váhání prorazit a vyklidit přejezd.

Vlak jel rychlostí asi 140 km/h směrem do Prahy, cestovalo v něm 15 cestujících a tři členové posádky. Strojvedoucí ve snaze zabránit střetu použil rychlobrzdu. Jen díky jeho včasné reakci vlak skutečně zastavil, ve vzdálenosti asi 30 metrů před železničním přejezdem a ke srážce nedošlo.

Nezodpovědného řidiče kamionu podle přesného popisu záhy po kolizi dohledali policisté z Olomouckého kraje. Řidič kamionu se k dopravní nehodě přiznal.

Ani jeden z účastníků dopravní nehody nebyl pod vlivem alkoholu. Veškeré okolnosti, celkový průběh a další skutečnosti důležité pro trestní řízení prověřují kriminalisté ve spolupráci s dopravními policisty.

Tagy kamion nehoda na přejezdu
81 komentářů