Další hloupost na přejezdu: Vlak Leo Expressu zaznamenal kamion chycený závorou

Kamion chycený závorou. Pramen: Leo ExpressKamion chycený závorou. Pramen: Leo Express

Jen málo včera chybělo k tomu, aby si česká železnice připsala další železniční neštěstí na přejezdu na koridoru. Jen krátce

Jen málo včera chybělo k tomu, aby si česká železnice připsala další železniční neštěstí na přejezdu na koridoru. Jen krátce po výjezdu ze stanice Přerov musel vlak Leo Expressu zastavit kvůli kamionu, kterého zachytila na přejezdu závora.

„Vůz naštěstí nestál přímo na kolejích, i tak zabezpečovací zařízení strojvedoucího varovalo a strojvedoucí vlak zastavil. Dle označení navíc uvízlý nákladní automobil převážel nebezpečné látky,“ uvedl mluvčí Leo Expressu Emil Sedlařík.

Cestující podle něj nebyli v ohrožení, a proto strojvedoucí pokračoval v jízdě; celou událost nahlásil výpravčímu, kterému předal i fotografie. „Událost nyní šetří policie,“ doplnil Sedlařík. Situace je zachycena i na videu pořízeném ze stanoviště strojvedoucího.

Policie nicméně žádné vyšetřování deníku Zdopravy.cz nepotvrdila. Řidič tak mohl v klidu odjet. „Žádná taková událost nám nebyla oznámena a ani ji nešetříme,“ sdělila komisařka Miluše Zajícová z krajského ředitelství policie v Olomouckém kraji. „Nám byl pouze včera položen dotaz, zda to máme na kameře a byla dána negativní odpověď, protože kamera snímá přejezd směrem k Dluhonicím, nikoliv k Precheze,“ doplnil zástupce ředitele městské policie v Přerově Miroslav Komínek.

Kamion chycený závorou.
Pramen: Leo ExpressKamion chycený závorou.
Pramen: Leo ExpressKamion zaklíněný na přejezdu, podzim 2016. Pramen: Leo Express

Dlouhodobě tristní statistika střetů na přejezdech se letos nijak nelepší. Drážní inspekce takových nehod od ledna do dubna zaevidovala 62, loni jich bylo 55. Mrtvých je letos osm, loni 11. Leo Express byl kousek od střetu i na podzim 2016, kdy vlak stačil před zaklíněným kamionem zastavit. V živé paměti pak je tragická nehoda z července 2015, kdy ve Studénce při střetu pendolina Českých drah s kamionem zemřeli tři lidé.

VIDEO (kamion v čase cca 2:50 min.):

Tagy kamion LEO Express nehody na přejezdech Top
52 komentářů