dkv-spojujeme

VIDEO: Jak se staví letadlo. Air New Zealand převzaly první A321neo, je v černé barvě

Airbus A321neo v černém nátěru pro Air New Zealand. Foto: AirbusAirbus A321neo v černém nátěru pro Air New Zealand. Foto: Airbus

Novozélandské aerolinie Air New Zealand převzaly minulý týden v hamburské továrně Airbusu do své flotily první letadlo A321neo. Stroj s

Novozélandské aerolinie Air New Zealand převzaly minulý týden v hamburské továrně Airbusu do své flotily první letadlo A321neo. Stroj s registrací ZK-NNA se následně se třemi mezipřistáními přesunul do Aucklandu. Přistál v pondělí večer místního času.

Zajímavostí je černý nástřik s listem stříbrné kapradiny upomínající na novozélandskou rugbyovou reprezentaci All Blacks. Air New Zealand tento vzhled používají při výjimečných příležitostech. Stroj by se měl poprvé objevit v komerčním provozu 23. listopadu na lince Auckland – Brisbane.

VIDEO:

Celkem má novozélandský národní dopravce objednáno 20 strojů s označením neo, z toho 13 v první sérii (sedm A321neo a šest A320neo). Druhý nový stroj by se měl objevit ve flotile ještě letos, další během příštího roku. Druhou sérii tvoří sedm A321neo, které budou dodány v letech 2020 až 2024.

Samotný dodávací let z Hamburku trval tři dny s mezipřistáním v Ománu, Kuala Lumpur a australském Cairns, letěl i přes Českou republiku. Na palubě bylo devět lidí. 

Letouny Airbus A320neo budou postupně nahrazovat stroje A320, kterých má firma ve flotile 30. Nová letadla budou obsluhovat linky do Austrálie, na tichomořské ostrovy i vnitrostátní spoje. Air New Zealand mají ve flotile 110 letadel, od turbovrtulových Bombardierů a ATR po Boeingy 777 a Dreamlinery.

 

Tagy Air New Zealand Airbus A321neo
2 komentáře