Velké propouštění v letectví začalo. British Airways propustí až 12 tisíc lidí. Vyhlídky oboru se dál zhoršují, řekl jejich šéf

Nový A350-1000 v barvách British Airways. Foto: BANový A350-1000 v barvách British Airways. Foto: BA

Evropské aerolinky začaly s velkým propouštěním kvůli špatným vyhlídkám pro další roky. K rázné redukci se dnes rozhodly přistoupit British

Evropské aerolinky začaly s velkým propouštěním kvůli špatným vyhlídkám pro další roky. K rázné redukci se dnes rozhodly přistoupit British Airways a skandinávské SAS.

Majitel British Airways, společnost International Airlines Group, dnes ve zprávě o čtvrtletních výsledcích oznámil, že britský dopravce propustí téměř třicet procent všech zaměstnanců, tedy zhruba 12 tisíc lidí.

„V posledních týdnech se vyhlídky letectví dále zhoršily a musíme konat teď. Jsme silnou firmou a překonali jsme spoustu krizí, musíme zvládnout tuto,“ napsal šéf British Airways Alex Cruz v textu s názvem Příprava na jinou budoucnost.

British Airways dosud nedostaly žádnou vládní pomoc, podobně jako například Virgin Atlantic. Ve Velké Británii proto vzbudila značné pozdvižení i informace, že zatímco dopravce, který oslavil sto let existence peníze nedostane, stát přispěje maďarskému Wizz Airu, který má ve Velké Británii registrováno několik letadel.

IAG dnes ve zprávě pro investory oznámila, že za první tři měsíce spadla do ztráty 535 milionů eur.

Už minulý týden propouštění dvou třetin lidí oznámily Norwegian, skandinávské SAS počítají podle dnes zveřejněného plánu s odchodem zhruba pěti tisíc lidí.

Tagy British Airways IAG International Airlines Group SAS Top
37 komentářů