Velká expanze Eurowings, tří linek se dočká i Praha

Letouny společnosti Eurowings Foto: EurowingsLetouny společnosti Eurowings Foto: Eurowings

Z Prahy jsou v prodeji zatím lety do Ženevy, v plánu je spojení na Korfu a Rhodos.

Letecká společnost Eurowings přidala do svého rezervačního systému 20 destinací, některé linky jsou zcela nové, pár jich bylo oznámeno již dříve. Jako první o tom informoval twitterový účet SeanM.

Expanze se týká především Berlína; německé hlavní město získá osm nových spojení, v seznamu jsou turistické destinace jako Antalya, Rhodos nebo Ibiza, létat se však bude i do Štýrského Hradce. Právě Štýrský Hradec je co do počtu novinek zastoupen po Berlínu hned jako druhý v pořadí. Kromě již zmíněné linky z Berlína získá spojení s řeckými letovisky Kréta a Kos, kyperskou Larnakou nebo s Hamburkem.

Expanze se nevyhne ani pražské základně nízkonákladové společnosti. Eurowings budou létat z naší metropole na Korfu, Rhodos a do Ženevy. Na všech linkách je čeká konkurenční boj.

Prodej letenek začal zatím částečně jen na spojení s Ženevou, dceřiná společnost Lufthansy však zatím svůj letový řád pravděpodobně na novinky teprve aktualizuje. Eurowings plánoval v minulosti několik nových linek právě z Prahy, některé z nich nicméně vůbec nezačaly. Za zmínku stojí právě Korfu, kam měl dopravce létat už letos. Podobně dopadla Hurghada nebo Marsa Alam, se kterými se nakonec pro letošní zimu pravděpodobně již nepočítá.

Eurowings nedávno oslavily rok své základny v Praze, dopravce na ní bázuje tři stroje; dva Airbusy A320 a jeden A319. Ve hře je podle ředitele pražského letiště Jiřího Pose umístění dalších letounů, letiště o tom se společností jedná. Pos informaci uvedl v nedávno publikovaném podcastu Cesty Zdopravy.cz. V rámci uplynulého letního letového řádu létaly Eurowings z Prahy do devatenácti pravidelných destinací, nejpopulárnější byl Düsseldorf s Mallorcou. Aktuálně létají do osmi destinací.

V případě dalších nových linek nahraných do systému letecké společnosti jde o spojení Kolína nad Rýnem s Valencií, Düsseldorfu s Bergenem nebo Salcburku s Ibizou.

Tagy CFU Eurowings EW GVA letiště praha prg RHO
30 komentářů