V Ruse začaly vozit cestující nové české trolejbusy SOR TNS 12

Trolejbus SOR TNS 12 v Ruse. Foto: Město RuseTrolejbus SOR TNS 12 v Ruse. Foto: Město Ruse

Do konce roku dodá SOR Libchavy patnáct nových trolejbusů.

Bulharské město Ruse zařadilo do provozu první čtyři trolejbusy SOR TNS 12.  Trolejbusy českého výrobce mají i elektrickou výzbroj od české společnosti Rail Electronics, která majetkově spadá pod SOR Libchavy.

O zařazení nových trolejbusů informovalo Ruse na svých stránkách.  Pro město jde o zásadní modernizaci, dosud využívalo pro provoz hlavně dovoz vyřazených trolejbusů zejména ze Švýcarska. Kupuje celkem 15 parciálních trolejbusů, většinu nákladů zaplatí evropská dotace.

Dealer SOR Libchavy v Bulharsku získal zakázku na dodávku trolejbusů letos na začátku roku, v přepočtu jeden vůz vychází na zhruba 12 milionů korun. Všechny trolejbusy budou dodány do konce roku. V Ruse již jezdí elektrobusy SOR EBN 9,5.

Nové trolejbusy mají kapacitu 90 cestujících, z toho 35 k sezení. Ruse na svých stránkách uvedlo, že město bude mít s 15 novými trolejbusy 96 vozidel, za čtyři roky se jejich počet téměř ztrojnásobil. Město postupně končí se soukromými dopravci, provoz MHD bude zajišťovat městská firma.

Trolejbus SOR TNS 12 v Ruse. Foto: Město RuseTrolejbus SOR TNS 12 v Ruse. Foto: Město RuseTrolejbus SOR TNS 12 v Ruse. Foto: Město RuseTrolejbus SOR TNS 12 v Ruse. Foto: Město RuseTrolejbus SOR TNS 12 v Ruse. Foto: Město RuseTrolejbus SOR TNS 12 v Ruse. Foto: Město RuseTrolejbus SOR TNS 12 v Ruse. Foto: Město RuseTrolejbus SOR TNS 12 v Ruse. Foto: Město Ruse
Tagy Ruse SOR Libchavy SOR TNS 12
3 komentáře