V Praze začíná dvoutýdenní uzavírka tunelu mezi Žižkovem a Karlínem

Žižkovský tunel, severní portál v Karlíně. Foto: Jan Sůra /Zdopravy.czŽižkovský tunel, severní portál v Karlíně. Foto: Jan Sůra /Zdopravy.cz

Důvodem jsou práce na opravě jižního portálu tunelu.

Žižkovský tunel pro pěší a cyklisty spojující pražské části Karlín a Žižkov je od dnešního dne na necelé dva týdny kompletně uzavřen. Důvodem je oprava portálu tunelu na žižkovské straně.

K uzavření tunelu došlo dnes v 6 hodin ráno, otevře se 29. ledna v 18 hodin. Akce souvisí s proměnou Tachovského náměstí, která začala loni v létě a potrvá do letošních prázdnin. Praha 3 při opravě na své straně tunelu chystá zvýšení opěrné zdi u portálu, kterou chce výtvarně využít.

Vzhledem k chybějící alternativní obchozí trase pro pěší doporučujeme pro cesty mezi Žižkovem a Karlínem využít městskou hromadnou dopravu – linky Pražské integrované dopravy. Pro cyklisty je objízdná trasa vedena (obousměrně) po komunikacích Tachovské nám. – Husitská – Trocnovská – Prvního pluku – Pernerova – Thámova,“ uvedla Praha 3 na svých stránkách.

Tunel byl otevřen v roce 1953, výrazně zkrátil spojení mezi Karlínem a Žižkovem. Při plánování tunelu se uvažovalo o rozšíření pro silniční dopravu, měl sloužit i jako protiletecký kryt. V budoucnu by měly cestu mezi těmito městskými částmi zajistit výtah a lávka, která překoná železniční trať. Chodci se po ní dostanou na Vítkov.

Tagy Karlín Praha 3 Praha 8 Žižkov Žižkovský tunel
14 komentářů