V pondělí začíná sedmitýdenní uzavírka Husovického tunelu v Brně

Husovický tunel. Foto: ŘSDHusovický tunel. Foto: ŘSD

Důvodem je postup prací na velkém městském okruhu v okolí Tomkova náměstí.

Husovický tunel, který je zásadní částí městského okruhu v Brně, bude od pondělí 1. července na sedm týdnů uzavřený. Spolu s tunelem bude do 17. srpna uzavřená i Karlova ulice. Důvodem je postup prací na velkém městském okruhu v okolí Tomkova náměstí. O uzavírce už dříve informovalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), které práce řídí, podrobnosti zveřejnilo město na webu Kopeme za Brno.

„Od 1. července do 17. srpna bude zcela uzavřený Husovický tunel i ulice Karlova. Řidičům nebude umožněno levé odbočení z Dukelské třídy do Provazníkovy, ani levé odbočení z Provazníkovy do Dukelské třídy,“ uvedlo město na webu. Tunel bude možné objet po Provazníkově ulici, podrobnější objízdné trasy jsou zobrazené na webu.

První část stavby přes Tomkovo náměstí chce ŘSD otevřít 18. srpna. Kompletně bude nová silniční stavba hotová v prosinci. Silničáři budou pracovat ještě na nájezdových rampách a dalších vedlejších stavebních objektech.

Náklady na stavbu činí zhruba 2,5 miliardy korun a zjednoduší cestu ze severní části města na Vinohrady a do Líšně, zároveň by se měla snížit dopravní zátěž ve Svatoplukově ulici. Celému průtahu Židenicemi se však uleví až po dostavbě tunelu pod sídlištěm Vinohrady a po dostavbě jihovýchodní části okruhu, což bude nejdříve v roce 2030, spíše později.

Tagy Husovický tunel Tomkovo náměstí VMO Brno
Žádné komentáře