Z Husovického tunelu v Brně zmizelo omezení na 40 km/h, SOS hláska je již vyměněna

Husovický tunel. Foto: ŘSDHusovický tunel. Foto: ŘSD

Řidiči mohou nově projet tunelem rychlostí 60 km/h.

Řidiči v Brně už mohou projíždět Husovickým tunelem vyšší rychlostí než dosud. Ředitelství silnic a dálnic dokončilo výměnu poškozené SOS skříně, kvůli které byla omezena rychlost na 40 km/h.

Omezení platilo ve směru na Tomkovo náměstí. Řada řidičů omezení nechápala, protože na první pohled provozu nic nebránilo. O změně informovalo ŘSD na svém twitterovém profilu. „Po výměně SOS skříně mohli odstranit omezení rychlosti 40 km/h. Již projedete rychlostí 60 km/h,“ uvedlo ŘSD.

K poškození skříně došlo v prosinci při nehodě. „Přestože SOS hláska nebrání provozování tunelu, my jako správce tunelu jsme povinni přijmout opatření na snížení rizika mimořádné události po dobu, kdy toto zařízení nemůže na sto procent plnit svoji funkci,“ vysvětlila letos na začátku roku Lucie Trubelíková z týmu komunikace ŘSD. Relativně dlouhou dobu na výměnu vysvětluje nouzovým stavem a nedostatkem těchto výrobků.

V tunelech je instalován systém úsekového měření, jeho spuštění závisí na policii. S měřením ale nesouhlasí radnice, jak nedávno zjistil Český rozhlas. Data z úsekového měření ukazují, že každé desáté auto rychlost v tunelu překračuje.

Tagy brno Husovický tunel I/42 Velký městský okruh Brno VMO VMO Brno
18 komentářů