V Olbramovicích má ještě letos začít stavba P+R parkoviště u koridoru, vznikne 181 míst

Lokomotiva 362 v čele rychlíku mezi Prahou a Českými Budějovicemi u Olbramovic. Pramen: České dráhyLokomotiva 362 v čele rychlíku mezi Prahou a Českými Budějovicemi u Olbramovic. Pramen: České dráhy

Na trati mezi Táborem a Prahou má vzniknout další kapacitní parkoviště také v Čerčanech.

Obec Olbramovice převede na Středočeský kraj pozemek, na kterém má ještě letos začít stavba nového P+R parkoviště u železničního koridoru mezi Prahou a Táborem. Celkem zde vznikne 181 míst. Jde o další krok, který má přispět k omezení individuální automobilové dopravy pro dojíždění do Prahy.

Krajská rada minulý týden schválila bezúplatné nabytí pozemku. „Převod pozemku musí schválit ještě krajští zastupitelé a poté můžeme začít se samotnou přípravou projektu a dopracováním projektové dokumentace. Pokud se podaří do léta získat stavební povolení, chtěli bychom ještě do konce tohoto roku zahájit samotnou stavbu,“ řekl radní pro veřejnou dopravu Petr Borecký.

Smlouvu o spolupráci s obcí Olbramovice schválili již v září loňského roku krajští zastupitelé. Z Olbramovic jezdí lidé do Benešova či dále do Prahy, případně též opačným směrem do Tábora a Českých Budějovic. Výhodou tohoto místa je i zastavování rychlíků. Kraj plánuje výstavbu i dalších parkovišť. Smlouvu o spolupráci uzavřel kraj také s obcí Čerčany, kde je plánováno parkoviště s 248 parkovacími místy. V Čerčanech se momentálně řeší napojení parkoviště na silnici I/3 a místní komunikace.

Začátek stavby je plánován v roce 2023. S výstavbou dalších parkovacích míst kraj počítá také v Úvalech (260 míst) a Hostivicích (480 míst). Na projektu parkoviště v Hostivicích kraj spolupracuje se Správou železnic.

Tagy Olbramovice P+R P+R parkoviště ve Středočeském kraji Středočeský kraj
22 komentářů