V Mostě začala jezdit nová tramvaj EVO2

Tramvaj EVO2 v barvách Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova. Foto: DPmMLTramvaj EVO2 v barvách Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova. Foto: DPmML

Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova začal se zkušebními jízdami nové tramvaje EVO2. Do běžného provozu ji zařadí na začátku

Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova začal se zkušebními jízdami nové tramvaje EVO2. Do běžného provozu ji zařadí na začátku února. Postupně převezme od Pragoimexu pět těchto vozidel.

Zkušební jízdy oznámil dopravce na svých facebookových stránkách. K prvním jízdám došlo poté, co dopravní podnik obdržel průkaz způsobilosti vozidla. „Projíždí trať, kontrolují se zejména průjezdné profily. V tramvaji je také tým techniků dodavatele, kteří sledují, zda všechny systémy fungují, jak mají,“ řekl Daniel Dunovský, ředitel Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova.

https://www.facebook.com/dpmMaL/posts/10157398497293551

Jde zatím o první tramvaj ze zakázky za 104 milionů korun, kterou dopravní podnik převzal od Pragoimexu. Po absolvování zkušebního provozu bude tramvaj nasazena na linky začátkem února. Koncem ledna pak dodavatel předá další tramvaj.

Tramvaje dodává Pragoimex, který vyhrál nejprve v soutěži na tři tramvaje, loni dopravce vysoutěžil dodávku dalších dvou kusů.

Tagy Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova EVO2 Litvínov most Pragoimex
29 komentářů