Stejná tramvaj, ale o šest milionů dražší. Pragoimex dodá do Mostu další dvě EVO2

Tramvaj EVO 1 v barvách Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova. Foto: DPmML - Petr NovákTramvaj EVO 1 v barvách Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova. Foto: DPmML - Petr Novák

Společnost Pragoimex se stala vítězem soutěže na dodávku dalších dvou nových tramvají pro trať z Mostu do Litvínova. Do soutěže

Společnost Pragoimex se stala vítězem soutěže na dodávku dalších dvou nových tramvají pro trať z Mostu do Litvínova. Do soutěže Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova se nikdo jiný nepřihlásil.

Dopravce vyjde jedna tramvaj na 39,5 milionu korun bez DPH, celkem zaplatí 79 milionů korun. Vyplývá to z informací v registru smluv.  V loňské soutěži na tři kusy tramvají Pragoimex za tři tramvaje požadoval celkem 104 milionů korun,  za jednu  tramvaj tak chtěl o šest milionů korun méně.

„Do soutěže se nikdo jiný nepřihlásil, jedná se o nižší počet dodávaných vozů,“ vysvětlil rozdíl Jiří Holý z Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova. Cena téměř 40 milionů za tramvaj je v porovnání s jinými srovnatelnými vozy značně vysoká: například Ostrava platí za nové tramvaje Stadler Tango 30 milionů za kus.

Pragoimex dodá do Mostu tramvaje EVO2, se stejnými vyhrál i loňskou soutěž.  Tři vozidla z loňské soutěže má Pragoimex dodat letos do konce roku, z letošní do konce příštího roku.

Tramvaj EVO2 v Liberci. Foto: Pragoimex

Tramvaj EVO2 v Liberci. Foto: Pragoimex

Nákup dalších tramvají umožní nová dotace z Integrovaného regionálního operačního programu, kterou nedávno odsouhlasilo ministerstvo pro místní rozvoj. Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova má získat na nové tramvaje 68 milionů korun.

Tagy Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova EVO2 Pragoimex tramvaje EVO2
23 komentářů