V Kunovicích začala objížďka hlavního průtahu městem, práce potrvají do srpna

Rekonstrukce silnice I/55 v Kunovicích. Foto: ŘSDRekonstrukce silnice I/55 v Kunovicích. Foto: ŘSD

Práce na úpravách hlavního tahu se přesunuly do centra Kunovic.

Řidiči a cestující na silnici I/55 musejí od včerejšího dne počítat s omezením provozu na průtahu v Kunovicích. Společnost Skanska zde po zimní přestávce obnovila práce na úpravách silnice, kterou denně projede kolem 20 tisíc aut.

Od pondělí platí kompletní uzavírky křižovatky u Staré školy. Pro vozidla do 7,5 tun vede objízdná trasa přes Hluk. Těžká vozidla nad 7,5t úsek objíždějí přes Moravský Písek. Místní řidiči mohou uzavřenou křižovatku objet přes ulici Osvobození a propojku za Kunovice.

„V loňské stavební sezóně jsme na zhruba devíti stech metrech průtahu zrekonstruovali vozovku, byla zkapacitněna křižovatka se silnicí I/50, v úseku jsme provedli přeložky inženýrských sítí a osadili konstrukci nového portálu. Přes zimu jsme pracovali hlavně na místních komunikacích, mimo hlavní trasu průtahu a teď, od poloviny března se práce opět naplno rozběhnou. Pokračovat budeme právě úpravou napojení v křižovatkách u městského úřadu v centru Kunovic,“ uvedl projektový manažer zhotovitele stavby společnosti Skanska Roman Zbořil.

Akce za 116 milionů korun

Křižovatka u Staré školy projde proměnou hlavně ve směru na Veselí nad Moravou, aby došlo ke zvýšení bezpečnosti. „Na ostatních větvích křižovatky budeme provádět šířkové úpravy. V plánu je kompletní rekonstrukce v celé šíři vozovky, včetně okolních chodníků pro pěší,“ dodal Zbořil.

V první části oprav se od 14. 3. zhruba na osm týdnů uzavře směr na Veselí nad Moravou, v další etapě bude po dobu přibližně šesti týdnů uzavřen směr na Míkovice a v závěrečné části rekonstrukce pak odbočka do průmyslového areálu leteckého výrobce. Pro osobní vozidla bude po celou dobu zachován průjezd Kunovicemi po místních vedlejších komunikacích a pro nákladní dopravu budou stanoveny objízdné trasy přes Moravský Písek a Nedakonice. Ke kompletnímu dokončení projektu za 116 milionů korun dojde letos v srpnu.

Tagy I/55 Kunovice Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Skanska
3 komentáře