V Kolíně začíná druhá etapa opravy mostu přes Labe, provoz se vrací do režimu 1+1

Oprava mostu v Kolíně. Foto: Krajská správa a údržba silnic Středočeského krajeOprava mostu v Kolíně. Foto: Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje

Rekonstrukce mostu skončí v listopadu.

Stavební firmy Strabag a Porr začnou v pondělí s druhou etapou opravy takzvaného Nového mostu  v Kolíně. Most vede přes Labe a železniční koridor, oprava má skončit letos.

„Provoz přesuneme do pravé poloviny mostu ve směru od Kolína na Zálabí. Bude obdobný, jako byl v minulém roce, tedy v režimu 1+1, pro každý směr jeden jízdní pruh,“ řekla mluvčí Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje Petra Kučerová. Nejpozději od 1. května 2022 nebude možné odbočení do ulice Starokolínská. Do té řidiči zajedou pouze ze směru od Kolína a ze Starokolínské se bude najíždět na most ve směru na Zálabí. Po celou dobu rekonstrukce nesmí na most auta s hmotností nad tři a půl tuny. Stavbaři postupně sanují pilíře, opěry a nosné konstrukce, vyměňují povrchy silnice i chodníků. Dopravní opatření jsou popsána na stránkách kolínského městského úřadu. Omezený režim dopravy potrvá do listopadu letošního roku, kdy se má vrátit k plnému provozu.

Opravy začaly loni v červnu, zakázku za 314 milionů korun získaly firmy Porr a Strabag. Bývalé vedení kraje opravy několikrát odkládalo, cena proti odhadům nakonec stoupla na trojnásobek. Velkou část opravy má zaplatit kraj z dotace od Státního fondu dopravní infrastruktury. Oprava nemá stále stavební povolení, běží v režimu údržbových prací a odstranění havarijního stavu.

Most je na silnici II/125, vede přes Labe a železniční koridor z Prahy do Kolína. Je velmi vytížen i nákladní dopravou do automobilky Toyota. Řidičům se otevřel v roce 1989, i proto se mu říká Nový most.

Tagy II/125 Kolín Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje Středočeský kraj
2 komentáře