V Děčíně začne velká oprava estakády, zakázku získala Skanska. Průtah městem bude omezen

Úsekem denně projede přes 20 tisíc vozidel.

Řidiči na silnici I/13 v Děčíně musí počítat od září s velkým omezením na hlavní estakádě napříč městem. Začne její rekonstrukce, která potrvá do konce května příštího roku s přerušením přes zimu. Jde o úsek od konce mostu přes Labe po sjezd do Kamenické ulice

Zakázku na stavbu získala za 73 milionů korun bez DPH společnost Skanska, jak vyplývá z registru smluv. V soutěži byly tři nabídky, cena je nakonec o téměř 15 milionů korun vyšší, než byl odhad.

Mapa opravovaného úseku I/13 v Děčíně

Mapa opravovaného úseku I/13 v Děčíně

Podzimní etapa začne v září, práce začnou na jižní části estakády (tedy směr z Ústí nad Labem na Českou Kamenici), kdy opravou projde jak estakáda, tak jižní rampa a jižní most přes Ploučnici a takzvaná Kamenická rampa. První etapa bude rozdělena na dva úseky, není totiž jasné, v jakém stavu je most. To ukáže až odkrytí mostní izolace. Zbytek proběhne na jaře příštího roku.

Během opravy bude vždy celý úsek uzavřen. Zatím není jasné, kudy přesně povedou objízdné trasy, probíhá jejich schvalování. Vlastní stavební práce zahrnují kompletní rekonstrukci asfaltového souvrství včetně opravy mostní konstrukce, vyrovnávacích vrstev a celoplošnou izolaci mostovky.

Podle posledního sčítání dopravy projede úsekem denně přes dvacet tisíc aut.

Jednotlivé části opravy estakády v Děčíně.

Jednotlivé části opravy estakády v Děčíně.

Tagy Děčín I/13 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Skanska
10 komentářů