dkv-spojujeme

Řidiče v Děčíně čekají dvě velká omezení. Začne oprava Nového mostu a nábřeží

Nový most přes Labe v Děčíně. Foto: Magistrát města DěčínNový most přes Labe v Děčíně. Foto: Magistrát města Děčín

Město se snaží uzavírky silnic, kde není investorem, společně zkoordinovat.

V Děčíně letos vypuknou dvě větší investiční akce, které zásadně ovlivní průjezd městem. Jde o rekonstrukci vodovodu a kanalizace na Labském nábřeží v úseku od Tyršova mostu po via ferratu. V červenci pak začne velká oprava Nového mostu, kterou připravuje Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Vedení města proto svolalo minulý týden jednání se zástupci investorů, aby se domluvilo na koordinaci staveb.

„Tyto opravy jsou natolik důležité, že se musí provést ještě letos. Stav asfaltového povrchu na Novém mostě je neúnosný, opravy nesoudržných míst a výtluků vydrží pouze několik dní a závady se projevují opakovaně,“ řekl primátor Jiří Anděl. Město k opravám mostu přes Labe na silnici I/13 ŘSD opakovaně vyzývalo.

Podle primátora není možné dál odkládat ani rekonstrukci vodovodu a kanalizace v ulici Labské nábřeží kvůli havarijnímu stavu, kanalizační řad je zde navíc umístěn v hloubkách přesahujících pět metrů. „Kvůli souběhu obou staveb je však nezbytné domluvit se na koordinaci a dopravních opatřeních tak, aby město zůstalo v rámci možností průjezdné,“ dodal Anděl.

Omezený provoz přes Labe

Práce na Labském nábřeží mají začít na přelomu dubna a května, budou probíhat za úplné uzavírky. Úsek na Labském nábřeží bude průjezdný pouze pro městskou autobusovou dopravu a pro integrovaný záchranný systém.

Zakázku na opravu Nového mostu, která zahrnuje kompletní výměnu povrchů včetně hydroizolace,  chce ŘSD vyhlásit v řádu dní. Práce by mohly začít v červenci až srpnu. Po dobu prací by měl být most omezeně průjezdný v obou směrech. Práce budou pravděpodobně probíhat po polovinách. Vedení Děčína se zatím domluvilo s Ředitelstvím silnic a dálnic na rychlejších opravách děr a výtluků na Novém mostě, které řidičům celoročně ztrpčují život.

„Není možné, aby byl Nový most neustále děravý. Město na něm provádět opravy nemůže, není to naše komunikace, ale podařilo se nám domluvit s ŘSD, že si stav mostu bude lépe hlídat a případné opravy provede urgentně,“ říká náměstek primátora Tomáš Brčák..

Tagy Děčín I/13 Top
3 komentáře