Děčínu dochází trpělivost s výtluky na Novém mostě, ŘSD slibuje opravu

Primátor doporučuje řidičům, aby vymáhali škody po Ředitelství silnic a dálnic

Vedení města Děčína si stěžuje na dlouhodobě neutěšený stav Nového mostu a nově také doporučuje řidičům, aby vymáhali škody na správci, kterým je Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Informace se objevila na stránkách města. Silničáři slibují opravu, která by měla začít na jaře.

Doporučení k vymáhání škod kvůli výmolům dal řidičům primátor Jaroslav Hrouda. „Ideální je, aby se lidé obrátili na právního zástupce, který jim s tím pomůže,“ uvedl primátor. Město se podle něj dlouhodobě snaží přimět ŘSD k opravě alespoň výtluků a děr. S žádostí o pomoc se obrátilo také na Ústecký kraj, opravy požaduje také děčínský dopravní inspektorát. Ten poslal seznam závad již loni v listopadu.

ŘSD uvedlo, že generální opravu mostu plánuje. „V současné době je připravována soutěž na velkoplošnou opravu asfaltového souvrství včetně izolace Nového Mostu, která právě z důvodu své nefunkčnosti vytváří podmínky pro vznik nepříjemných a téměř pravidelných výtluků,“ sdělila ČTK mluvčí ŘSD Nina Ledvinová. Rekonstrukce by podle ní měla vyjít na 53 milionů korun bez DPH.

Opravy by měly začít na jaře příštího roku, podle ŘSD záleží na průběhu soutěže na zhotovitele. Délka opravy je plánována na sedm měsíců. Nový most byl uvedený do provozu v roce 1985. Poslední velká oprava mostu začala v roce 2008 a vyšla na stovky milionů korun. Pro řidiče v Děčíně znamenala dlouhodobé dopravní omezení.

Tagy Děčín Nový most ŘSD
19 komentářů