V Davli u nádraží vznikne první veřejné přístaviště mezi Prahou a Slapy

Budoucí přístaviště Davle, vizualizace. Pramen: ŘVCBudoucí přístaviště Davle, vizualizace. Pramen: ŘVC

Přístaviště bude mít podobu 52 metrů dlouhého plovoucího mola s pěti výložníky nastavenými šikmo proti proudu.

Posádky rekreačních plavidel na Vltavě nad Prahou dostanou možnost přistát v Davli. Ředitelství vodních cest (ŘVC) zde letos vybuduje veřejné přístaviště. Zakázku získala Labská, strojní a stavební společnost, cena činí 19,8 milionu korun.

„Půjde o první přístaviště veřejné sítě proti proudu nad Prahou. Bude obdobného charakteru, jako se nyní buduje síť přístavišť na Labi. Nyní mezi Prahou a Slapy prakticky žádné veřejné přístaviště není,“ uvedl mluvčí ŘVC Jan Bukovský. Možnost zastavení mají nyní vodní turisté jen v soukromém přístavišti v Měchenicích.

Přístaviště bude mít podobu 52 metrů dlouhého plovoucího mola s pěti výložníky nastavenými šikmo proti proudu. Pro rekreační lodě budou k dispozici přípojky elektrické energie a pitné vody ze sloupků na mole. To bude sloužit ke stání do 48 hodin, bude tak možné zde přespat. Přístaviště bude na pravém břehu po proudu od historického mostu, vedle nádraží, v blízkosti centra obce.

Stavba začne v březnu budováním kotevních bloků a inženýrských sítí. Současně se rozběhne výroba mola v dílnách. Osazení plovoucího mola a dokončení proběhne na podzim.

Budoucí přístaviště Davle, vizualizace. Pramen: ŘVC

Budoucí přístaviště Davle, vizualizace. Pramen: ŘVC

Tagy přístaviště Davle rekreační plavba ŘVC Vltava
1 komentář