V Čebíně otevřeli nový obchvat, do konce roku na něm bude provoz v omezeném režimu

Stavba obchvatu Čebína. Foto: Jihomoravský krajStavba obchvatu Čebína. Foto: Jihomoravský kraj

Otevření obchvatu přineslo i změnu autobusových jízdních řádů.

Jihomoravský kraj dnes otevřel řidičům nový obchvat Čebína. Pro kraj jde o největší investici do nové silnice v historii. Do konce roku musí počítat řidiči s omezením.

Nová silnice II/385 odkloní tranzitní dopravu mimo zastavěné území obce. Obchvat je dlouhý 3,725 km. Celková cena přesahuje 450 milionů korun, zakázku získal Metrostav Infrastructure. Stavba začala loni v květnu s ročním zpožděním, kdy výběr Metrostavu napadla Eurovia CS.

Obchvat Čebína je téměř hotový, řidičům se otevře na počátku října

Na křižovatce Hradčany – Čebín – Sentice zůstane dočasně uzavřena odbočka na Čebín, kde se bude budovat napojení ke skladu stavebních materiálů Rigi. Provoz na okružní křižovatce ve směru na Kuřim je dočasně řízen semaforem ve směru od Kuřimi, a to z důvodu odstraňování dočasného účelového překlenutí původní komunikace k železničnímu mostu.

Z důvodu změn na obchvatu Čebína bude upraven provoz na autobusových linkách 311, 314. 330 a 320. V souvislosti s tím se mění návaznosti u dalších jízdních řádů. Detailně jsou změny popsány na stránkách IDS JMK.

Stavba obchvatu Čebína. Foto: Jihomoravský krajStavba obchvatu Čebína. Foto: Jihomoravský krajStavba obchvatu Čebína. Foto: Jihomoravský krajStavba obchvatu Čebína. Foto: Jihomoravský krajStavba obchvatu Čebína. Foto:  Metrostav InfrastructureStavba obchvatu Čebína. Foto:  Metrostav InfrastructureStavba obchvatu Čebína. Foto:  Metrostav InfrastructureStavba obchvatu Čebína. Foto:  Metrostav InfrastructureObchvat Čebína. Foto: Jihomoravský krajObchvat Čebína. Foto: Jihomoravský krajMapa obchvatu Čebína. Foto: SÚS JMK
Tagy II/385 Jihomoravský kraj Metrostav Infrastructure obchvat Čebína
61 komentářů