Obchvat Čebína je téměř hotový, řidičům se otevře na počátku října

Stavba obchvatu Čebína. Foto: Metrostav InfrastructureStavba obchvatu Čebína. Foto: Metrostav Infrastructure

Dokončovací práce mají být hotové ještě letos.

Společnost Metrostav Infrastructure finišuje s pracemi na obchvatu Čebína na silnici II/385 v Jihomoravském kraji. Nová silnice by měla být řidičům otevřena na začátku října.

Oznámil to dnes Jihomoravský kraj v tiskové zprávě. Nová silnice odkloní tranzitní dopravu mimo zastavěné území obce.

„Stavba probíhá časově dle plánu a míří k důležitému milníku, předpokládám, že na začátku října zahájíme provoz na převážné části trasy nového obchvatu v délce cca 3,725 km. Konkrétně teď pracujeme na dokončení přeložky silnice II/385, na křížení se silnicí III/38529, na křížení s dalšími komunikacemi na trase, dodělávají se mosty a protihlukové stěny,“ uvedl ředitel Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje Roman Hanák.

Práce budou ještě pokračovat v místech napojení na původní silnici II/385 na obou koncích stavby a na dalších stavebních objektech, které z důvodu dosavadního vedení provozu nebylo možné provádět.

Přes rok zdržená stavba obchvatu Čebína začala, hotovo bude do konce příštího roku

„Konkrétně půjde o napojení II/385 ze směru Čebína na realizovaný obchvat, napojení místní komunikace v Hradčanech nebo rušení provizorních komunikací na začátku a konci stavby. Dokončení těchto zbývajících částí stavby se plánuje do konce letošního roku, což je i termín pro úplné zprovoznění obchvatu,“ doplnil Hanák.

Obchvat Čebína je jednou z největších krajských silničních staveb,  celková cena přesahuje 450 milionů korun.

Stavba obchvatu Čebína. Foto: Jihomoravský krajStavba obchvatu Čebína. Foto: Jihomoravský krajStavba obchvatu Čebína. Foto: Jihomoravský krajStavba obchvatu Čebína. Foto: Jihomoravský krajStavba obchvatu Čebína. Foto:  Metrostav InfrastructureStavba obchvatu Čebína. Foto:  Metrostav InfrastructureStavba obchvatu Čebína. Foto:  Metrostav InfrastructureStavba obchvatu Čebína. Foto:  Metrostav InfrastructureObchvat Čebína. Foto: Jihomoravský kraj
Tagy II/385 Jihomoravský kraj Metrostav Infrastructure obchvat Čebína Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje
17 komentářů