Ústí nad Labem upraví kvůli stížnostem na rychlou jízdu kamerový systém na hlavní třídě

Masarykova ulice v Ústí nad Labem. Foto: Google Street ViewMasarykova ulice v Ústí nad Labem. Foto: Google Street View

Měření má zklidnit dopravu.

Ústí nad Labem upraví kamerový systém na hlavní Masarykově třídě. Na křižovatce Masarykova – Štefánikova se bude měřit okamžitá rychlost projíždějících vozidel. Cílem je zklidnit dopravu. Novinářům to řekl náměstek primátora Tomáš Vlach (ANO). S úpravou ulice u Masarykovy nemocnice město čeká na vyřízení stavebního řízení na krajském úřadu.

Město dostává podle Vlacha hodně podnětů od občanů, kteří upozorňují na rychlou jízdu některých řidičů po Masarykově ulici. Rozhodlo se proto, že na jedné z křižovatek poblíž sportovišť umístí systém měření okamžité rychlosti a upraví oboustranné úsekové měření rychlosti. „Pokud to klimatické podmínky dovolí, bude křižovatka osazena novým systémem na začátku jara,“ uvedl vedoucí odboru dopravy Dalibor Dařílek.

Podobně jako u polikliniky, která je také v Masarykově ulici, umožní systém na křižovatce Masarykova – Štefánikova odhalit jízdu na červenou. Napojen bude na on-line přenos policie, která ho využívá při hledání vybraných vozidel.

Rozsáhlá rekonstrukce ulice Sociální péče u Masarykovy nemocnice letos nejspíš nezačne. Město čeká na ukončení stavebního řízení na krajském úřadě, ke kterému se odvolalo jedno ze společenstev vlastníků přilehlých obytných domů. Obavy mělo podle Dařílka ze zvýšení hluku. „Hluk se v dané lokalitě naopak sníží,“ uvedl Dařílek. Předpokládané náklady na úpravu ulice u nemocnice činí 120 milionů korun, zhruba 90 milionů korun pokryje dotace.

Projektová dokumentace je podle Dařílka hotová pro rekonstrukci Žukovovy ulice, u které nyní začne proces stavebního řízení. Kolik peněz na opravy silnic město bude mít, bude jasné až po zveřejnění návrhu rozpočtu na příští rok.

Tagy Ústí nad Labem
42 komentářů