Úprava silnice I/35 pod Troskami je hotová. Zmizel přejezd, vyrostla okružní křižovatka

Silnice I/35, Ktová. Foto: ŘSDSilnice I/35, Ktová. Foto: ŘSD

Odstranění přejezdu má zvýšit bezpečnost.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes slavnostně dokončilo úpravu silnice I/35 mezi Turnovem a Jičínem u Ktové pod Troskami. Ze silnice zmizel úrovňový železniční přejezd, nahradil ho most přes silnici.

Stavba začala předloni v září. Součástí je i vybudování kilometr dlouhé přeložky, kolem které vede místní komunikace. Ta bude sloužit i jako cyklostezka. Akce vyšla ŘSD na 148 milionů korun, dodavatelem bylo sdružení firem M-Silnice a FIRESTA-Fišer.

Při výstavbě přeložky se dělala i okružní křižovatka u Ktové. Nahradila klasickou křižovatku v místě, kde se kříží silnice 35 se silnicí druhé třídy 282 ve směru na Rovensko pod Troskami. Problém odbočit z hlavní na silnici nižší třídy mívali motoristé ve špičkách. Řidiči upraveným úsekem mohou jezdit několik měsíců, dnes se dodělaly protihlukové stěny.

I když nejde o příliš rušnou trať, podle ŘSD je snahou eliminovat na silnicích I. třídy úrovňové přejezdy. Stavba neřeší pouze odstranění úrovňového křížení silnice s železniční tratí, ale vylepší také směrové vedení silnice (odstraní tzv. „esíčko“). Součástí stavby je také přestavba stávající křižovatky na okružní křižovatku v obci Ktová.

Silnice I/35, Ktová. Foto: ŘSDSilnice I/35, Ktová. Foto: ŘSDSilnice I/35, Ktová. Foto: ŘSDSilnice I/35, Ktová. Foto: ŘSDVysouvání mostu v Ktové přes silnici I/35. Foto: ValbekOdstranění přejezdu ve Ktové a nová přeložka s podjezdem na silnici I/35. Foto: ŘSD

Tagy I/35 Ktová odstranění úrovňových přejezdů
20 komentářů