United Airlines oznámily nové linky do Evropy, Praha na seznamu chybí

Boeing 767-300 společnosti United Airlines v Praze. Foto: Letiště PrahaBoeing 767-300 společnosti United Airlines v Praze. Foto: Letiště Praha

Američtí dopravci sází na pokračující vakcinaci a jasnější pravidla pro cestování.

Letecká společnost United Airlines začne v letošním létě nově létat do Dubrovníku, Atén a islandského Reykjavíku. Návrat amerického dopravce do Evropy je zatím pozvolný a nebude znamenat ani obnovení linky do Prahy.

United od července začne létat z Newarku do Dubrovníku, z Washingtonu do Atén a z Chicaga do Reykjavíku. United krok vysvětlují tím, že jde o země, které se otevírají návštěvníkům s vakcínou proti Covid-19. Dopravce nabízí cestujícím, aby si dopředu nahráli do systému potvrzení o tom, že jsou očkováni a mohli se odbavit ještě před samotným letem.

„Za poslední měsíc objem vyhledávání do těchto destinací stoupl o 61 %,“ uvedla firma v prohlášení. Podle viceprezidenta pro mezinárodní provoz Patricka Quayleho to ukazuje, že cestující jsou připraveni se opět vrátit do letadel.

V případě letů do Dubrovníků půjde o spojení třikrát týdně z Boeingem 767-300ER, do Řecka bude dopravce létat denně s Boeingem 787-8. Na Island nasadí dopravce Boeing 757-200, lety jsou naplánovány každý den.

United nově oznámily i tři linky do Afriky: do Accry a Lagosu z Washingtonu a Johannesburgu z Newarku. Navýší současně počty letů například do Izraele, v květnu obnoví lety do Říma, Milána, Mnichova nebo Amsterdamu.

Před vypuknutím pandemie koronaviru létaly United Airlines z Prahy do Newarku, lety obnoveny zatím nebyly.

Americké letecké společnosti jsou s pokračující vakcinací relativně optimistické ohledně dalšího vývoje, velkou expanzi na léto oznámily minulý týden American Airlines.

Tagy obnovení provozu po pandemii koronaviru united airlines
8 komentářů