United Airlines odkládají návrat do Prahy, smazaly všechny lety mezi Newarkem a Ruzyní

Přílet Boeingu 767-300 United Airlines z Newarku do Prahy. Foto: Michal HolečekPřílet Boeingu 767-300 United Airlines z Newarku do Prahy. Foto: Michal Holeček

Linka Delty do New Yorku zatím dál zůstává.

Návrat letecké společnosti United Airlines do Prahy se odkládá. Dopravce dnes vymazal z rezervačního systému všechny přímé lety mezi Prahou a letištěm Newark u New Yorku.

Vyplývá to z dat v rezervačním systému, kde nově nabízí z Prahy jen lety s přestupem. „Pravidelně upravujeme náš letový řád v reakci na řadu faktorů, například poptávku, náklady nebo zdroje. Těšíme se na návrat linky zpět do letového řádu, jakmile to situace na trhu dovolí,“ uvedla mluvčí United Airlines Gudrun Gorner. United Airlines měly obnovit lety 22. května, letenky začaly prodávat v říjnu. Dopravce počítal s každodenním provozem do konce letního letového řádu. Na linku měly nasadit Boeing 767-300.

Přes zrušení letů by mělo být od konce května možné letět z Prahy do USA přímo. Obnovení linky na hlavní letiště JFK v New Yorku plánují Delta Air Lines. Aktuálně nabízí letenky na vybrané termíny s cenami pod 10 tisíc korun. Delta má začít létat od 27. května s odletem z Prahy ve 13:45.

Tagy EWR prg PRG-EWR rušení letů přes Atlantik transatlantické lety united airlines
25 komentářů