Obrazem: United otevřely linku Newark – Praha. Chicago neplánují

Vodní slavobrána pro příletu. Foto: Michal HolečekVodní slavobrána pro příletu. Foto: Michal Holeček

Čtvrtá největší letecká společnost na světě podle počtu cestujících zařadila v pátek do své sítě vůbec poprvé i Prahu. Zatím

Čtvrtá největší letecká společnost na světě podle počtu cestujících zařadila v pátek do své sítě vůbec poprvé i Prahu. Zatím sezónní linka na letiště Newark bude létat do začátku října každý den.

Podle regionálního ředitele prodejů United Boba Schumachera nová linka umožní nejen přímý přístup do oblasti New Yorku, ale také větší možnosti přestupu do jiných destinací United v Severní a Jižní Americe. „Poptávka po lince je podle našich očekávání,“ řekl Schumacher

Příchod United Airlines budí ale i jiné otázky: zda se dočká Praha i přímé linky do Chicaga. To vychází z častých průzkumů jako destinace, kam dosud z Prahy létá nejvíce lidí s přestupem. Pro United by šlo navíc o logickou volbu: Chicago je jejich sídlem.

Víme, že je velmi dobrá poptávka po letech mezi New Yorkem a Prahou. Náš hub v Newarku nabízí dobré možností spojení i do dalších jiných amerických měst,“ odpověděl Schumacher na přímý dotaz, zda zavedou i linku do Chicaga. Linka do Newarku podle něj zatím zůstane sezónní. Konkurence druhé linky na přímém letu z Prahy do New Yorku zatím nevedla k většímu snížení cen letenek, levnější jsou stále lety s přestupem.

United na linku nasazují Boeing 767-300 ve verzi pro 214 cestujících (30 sedadel ve třídě United Polaris Business, která lze sklopit do zcela vodorovné polohy, 49 míst v cestovní třídě United Economy Plus a 135 míst v cestovní třídě United Economy). Podle odhadů letiště by mohlo linku využít v obou směrech přibližně 43 tisíc cestujících za rok.

Kromě United létají už od května do Prahy Delta Air Lines z letiště JFK v New Yorku. Kratší cesta na Manhattan je ale z Newarku. Do Filadelfie druhý rok létají American Airlines. Kromě přímého spojení s Newarkem znamená nová linka možnost přestupu do dalších destinací United, nejen v USA, ale i Mexiku, Kanadě či Karibiku.

Boeing 767-300 společnosti United Airlines v Praze. Foto: Letiště PrahaPřílet Boeingu 767-300 United Airlines z Newarku do Prahy. Foto: Michal HolečekPřílet Boeingu 767-300 United Airlines z Newarku do Prahy. Foto: Michal HolečekPřílet Boeingu 767-300 United Airlines z Newarku do Prahy. Foto: Michal HolečekPřílet Boeingu 767-300 United Airlines z Newarku do Prahy. Foto: Michal HolečekVodní slavobrána pro příletu. Foto: Michal HolečekVodní slavobrána pro příletu. Foto: Michal HolečekTradiční vodní slavobrána po přistání prvního letu. Foto: Letiště PrahaBoeing 767-300 United Airlines po příletu do Prahy. Foto: Michal HolečekBoeing 767-300 United Airlines po příletu do Prahy. Foto: Michal HolečekBoeing 767-300 United Airlines po příletu do Prahy. Foto: Michal HolečekBoeing 767-300 United Airlines po příletu do Prahy. Foto: Michal HolečekBoeing 767-300 United Airlines po příletu do Prahy. Foto: Michal HolečekZe slavnostního zahájení linky United Airlines Praha - Newark. Foto: Letiště PrahaZe slavnostního zahájení linky United Airlines Praha - Newark. Foto: Letiště PrahaByznys třída v 767-300. Foto: United Airlines

 

Tagy EWR letiště praha Newark prg united airlines
16 komentářů