Třetí linka z Prahy do USA. Na Ruzyni začaly létat United Airlines

Boeing 767-300 společnosti United Airlines v Praze. Foto: Letiště PrahaBoeing 767-300 společnosti United Airlines v Praze. Foto: Letiště Praha

Praha má od dnešního dne další přímé spojení s USA. Na Ruzyni dnes přistál první let společnosti United z Newarku,

Praha má od dnešního dne další přímé spojení s USA. Na Ruzyni dnes přistál první let společnosti United z Newarku, letiště v New Jersey na jižním okraji New Yorku. Podobně jako ostatní dvě linky do USA je spojení zatím jen sezónní.

United Airlines, které jsou podle počtu cestujících čtvrtou největší aerolinkou na světě, na linku nasazují Boeing 767-300 ve verzi pro 214 cestujících. (30 sedadel ve třídě United Polaris Business, která lze sklopit do zcela vodorovné polohy, 49 míst v cestovní třídě United Economy Plus a 135 míst v cestovní třídě United Economy). Na první let nasadily United do Prahy 28 let staré letadlo. Po 7 hodinách a 34 minutách letu přistálo letadlo v 8:20 na Ruzyni.

Nová linka je zatím plánována do 4. října, pak bude provoz přerušen. Podle odhadů letiště by mohlo linku využít v obou směrech přibližně 43 tisíc cestujících za rok.

Nové přímé letecké spojení United Airlines mezi Prahou a letištěm Newark v New Yorku je již devátou dálkovou linkou, která byla za posledních pět let otevřena z Letiště Václava Havla Praha. Linka posílí přepravní kapacity zejména do oblasti východního pobřeží USA, kde dlouhodobě sledujeme vysokou poptávku a umožní tak další nárůst počtu odbavených cestujících na dálkových linkách. Ten už v loňském roce meziročně vzrostl o 24 %,“ řekl Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha.

Linka do Newarku byla v případě United překvapením, dlouhodobě se mluví hlavně o lince stejné společnosti do Chicaga, kde mají United i hlavní sídlo. United letos rozšířily nabídku destinací v Evropě ještě o Neapol a Amsterdam.

Kromě United létají už od května do Prahy Delta Air Lines z letiště JFK v New Yorku. Kratší cesta na Manhattan je ale z Newarku. Do Filadelfie druhý rok létají American Airlines. Kromě přímého spojení s Newarkem znamená nová linka možnost přestupu do dalších destinací United, nejen v USA, ale i Mexiku, Kanadě či Karibiku.

Letový řád
UA188 Newark (EWR) 18:05 odlet → Praha (PRG) 8:25 (+1) přílet
UA187 Prague (PRG) 10:10 odlet → Newark (EWR) 13:30 přílet

Tagy EWR letiště praha Praha - Newark prg united airlines
19 komentářů