U sjezdu z D10 vznikla nová okružní křižovatka, je součástí obchvatu Benátek

Nová okružní křižovatka u Benátek nad Jizerou. Foto: FB Benátky nad JizerouNová okružní křižovatka u Benátek nad Jizerou. Foto: FB Benátky nad Jizerou

Na křižovatku naváže nová silnice do průmyslové zóny.

Po několika měsících od od tohoto víkendu plně průjezdná silnice II/272 z Benátek nad Jizerou do Jiřic. Důvodem je otevření nové okružní křižovatky u sjezdu z dálnice D10.

Nová křižovatka je součástí budování obchvatu Benátek nad Jizerou, zakázku získala společnost Strabag. O dokončení informoval starosta Benátek a krajský radní pro silniční dopravu Karel Bendl na svém facebookovém profilu.

Práce na nové okružní křižovatce byly dokončeny o 14 dní před termínem. Křižovatka má zlepšit průjezdnost městem.

Obchvat Benátek postaví Strabag, cena v tendru spadla o 41 %

Na stavbu křižovatky naváže nová silnice do průmyslové zóny, která je součástí zakázky na obchvat města. “Nová silnice v budoucnu ulehčí život obyvatelům města, neboť tisíce těžkých nákladních vozidel nebudou muset zajíždět do centra Benátek nad Jizerou a zpět směrem do bývalého vojenského výcvikového prostoru u Milovic, ale budou sjíždět a najíždět rovnou z a na dálnici D10,“ řekl Bendl při zahájení stavby.

Mapa obchvatu Benátek. Foto: Středočeský krajNová okružní křižovatka u Benátek nad Jizerou. Foto: FB Benátky nad JizerouNová okružní křižovatka u Benátek nad Jizerou. Foto: FB Benátky nad JizerouNová okružní křižovatka u Benátek nad Jizerou. Foto: FB Benátky nad Jizerou
Tagy Benátky nad Jizerou D10 II/272 Strabag
2 komentáře