Kraj nechá opravit průtah Benátkami nad Jizerou. Nový povrch získá i autobusové nádraží

Autobusový terminál v Benátkách nad Jizerou. Zdroj: Mapy.czAutobusový terminál v Benátkách nad Jizerou. Zdroj: Mapy.cz

Stavba je počítána na dvě sezóny, začne ještě letos.

Středočeští radní schválili zadávací dokumentaci na rekonstrukci silničního průtahu Benátkami nad Jizerou. Stavba vyjde na více než 183,1 milionu korun. Nové budou silnice na křižovatkách i na autobusovém terminálu. Na akci se bude finančně podílet i město a mladoboleslavská vodárenská společnost.

Jde o silnici II/610, která prochází Pražskou ulicí. „U průtahu jde o změnu dokončené stavby řešící směrovou, výškovou a šířkovou úpravu stávajících částí silnic II/610 a II/272, přičemž na silnici II/610 půjde i o úpravou stávajících křižovatek a autobusového terminálu,“ konstatuje Karel Bendl, radní pro oblast silniční dopravy. Nové budou i chodníky a vodovodní řad a kanalizace.

Kraj se bude podílet částkou 141,2 milionu, přičemž bude čerpat dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Zbytek půjde na vrub města a firmy Vodovody a kanalizace Mladá Boleslav. Stavba je počítána na dvě sezóny a opravovat by se mělo začít ještě v tomto roce.

Benátek nad Jizerou se silně dotýká chystaný projekt rozšíření dálnice D10 na šest pruhů. Ten nedávno získal souhlasné závazné stanovisko v rámci posouzení vlivu na životní prostředí (EIA).

Benátecký stavební úřad se však proti projektu postavil a další kroky jsou nyní na straně vyjednavačů z Ředitelství silnic a dálnic. Dálnice totiž prochází v těsné blízkosti města a ve čtvrti Kbel si její rozšíření vyžádá demolici čtyř domů.

Rozšíření D10 na šest pruhů: Nová odpočívka, zachráněná křižovatka a ostrý odpor Benátek

Tagy Benátky nad Jizerou rekonstrukce Středočeský kraj
5 komentářů