Tříměsíční uzávěra skončila, z Pardubic se opět létá do Alicante

Boeing 737-800 letecké společnosti Ryanair po příletu do Pardubic. Zdroj: Facebook. com - Pardubice airport - letiště PardubiceBoeing 737-800 letecké společnosti Ryanair po příletu do Pardubic. Zdroj: Facebook. com - Pardubice airport - letiště Pardubice

Ryanair již prodává letenky z východu Čech do Španělska i na zimní letový řád.

Pardubické letiště je opět otevřené pro provoz. Skončila na něm totiž plánovaná tříměsíční uzávěra. Stála za ní oprava vzletové a přistávací dráhy a pojížděcí dráhy Bravo. Během rekonstrukce stihli stavbaři vyměnit v celé délce ranveje celkem 188 cementobetonových desek, na spojce Bravo vyměnili desky dvě. Šlo o jednu z fází celkové rekonstrukce zpevněných ploch, která byla započata již v roce 2020 a nadále bude pokračovat i v letech 2024 a 2025. V únoru o tom deník Zdopravy.cz informovala Iva Machová, tisková a informační důstojnice Správy letiště Pardubice.

V pátek 19. května se tak na letiště mohla vrátit jeho momentálně jediná linka, spojuje jej se španělským Alicante. Brzy se pak přidají i lety do dovolenkových destinací a rozjíždí se opět rovněž výcvik Centra leteckého výcviku (CLV), který dočasně probíhal na náhradních letištích v Přerově a Čáslavi.

Provoz pravidelného spojení Ryanairu bude letos poprvé pokračovat i v zimním letovém řádu. Mezi východem Čech a Alicante plánuje Ryanair létat až do 29. října dvakrát týdně, vždy v pondělí a pátek. V minulosti byl počet letů z důvodu poptávky krátce zvýšen až na tři týdně. S nástupem zimního letového řádu, tedy od zmíněného 29. října, se bude létat vždy v pátek a neděli. Ceny zpátečních letenek zatím atakují hranici sedmi tisíc korun i v nejlevnějším tarifu bez odbaveného zavazadla.

Boeing 737-800 letecké společnosti Ryanair po příletu do Pardubic.
Foto: Letiště PardubiceBoeing 737-800 letecké společnosti Ryanair po příletu do Pardubic.
Foto: Letiště PardubiceBoeing 737-800 letecké společnosti Ryanair po příletu do Pardubic.
Foto: Letiště Pardubice
Tagy FR Letiště Pardubice Pardubice-Alicante PED PED-ALC Ryanair
7 komentářů