Trať u Světce bude mimo provoz až do středy, pokračuje odstraňování následků

Odčerpávání propan-butanu z vykolejených vozů. Foto: Správa železnicOdčerpávání propan-butanu z vykolejených vozů. Foto: Správa železnic

K roztržení lokomotiv dojde až odčerpání vykolejených cisteren s propan-butanem.

Na středu odpoledne odhaduje Správa železnic uvolnění trati z Bíliny do Úpořin, kde včera došlo k tragické srážce dvou nákladních vlaků. Ukazuje to provozní aplikace Grapp. Odstraňování následků nehody se škodou téměř 50 milionů korun mezitím pokračuje.

Na místě například probíhá přečerpávání propan-butanu z vlaku společnosti Unipetrol Doprava. „Hasiči Unipetrolu nainstalovali polní hořáky, aby část propan-butanu spálili přímo na místě. Nutná bude sanace půdy po úniku nafty z lokomotivy,“ uvedla Správa železnic na svém twitterovém účtu. Jde celkem o tři cisterny, které vykolejily a byly poškozeny. Po přečerpání a stažení vykolejených vozů se přistoupí k roztržení lokomotiv. Začaly také odklizovací práce na poškozeném trakčním vedení.

Ke srážce vlaků společnosti Unipetrol Doprava a ČD Cargo došlo v neděli dopoledne. Strojvedoucí Unipetrol Doprava nehodu nepřežil, druhý se zachránil vyskočením z lokomotivy. Podle předběžných závěrů za nehodu mohl strojvedoucí, který zahynul.

Pro osobní vlaky je zavedena náhradní autobusová doprava.

Tagy Správa železnic srážka vlaků Světec trať 131 Ústí nad Labem - Úpořiny - Bílina vykolejení vlaku
43 komentářů