Tramvají z Prahy až do Měšic. Středočeský kraj zvažuje další prodloužení kolejí

Záměr je zatím v rané fázi, šlo by o prodloužení trati z budoucího terminálu Sedlec.

Středočeský kraj začíná vážně uvažovat o tom, že kromě plánovaného prodloužení tramvajové trati z pražských Kobylis do Zdib protáhne koleje až do Měšic. Už dříve kraj oznámil plány na možné prodloužení do Odoleny Vody.

Kraj se poprvé o plánech zmínil veřejně ve zprávě o odsouhlasení záměru vyhotovení technické studie potenciálu rozvoje systému veřejné hromadné dopravy v Pražské metropolitní oblasti. Studie pomůže stanovit a územně chránit případné potenciální koridory pro využití veřejnou hromadnou dopravou, které s ohledem na stále zvyšující zájem cestujících bude nutné v budoucnu pro případné uspokojení poptávky využít.

Pozornost má být podle materiálu věnována trati Terminál Sedlec – Líbeznice – Měšice. Vedení tratě je nutné řešit již nyní, aby s ním obce počítaly při zapracování ve svých územních plánech.

„Úvaha o prodloužení tramvajové tratě do Měšic vznikla na veřejném projednání s obcemi. Dle našeho názoru dává toto prodloužení, i vzhledem k plánu Správy železnic zdvojkolejnit a elektrifikovat trať na Neratovice a Mělník, velký smysl,“ řekl mluvčí Středočeského kraje Radek Šíma.

Měšice leží na trati z Prahy do Všetat. V Měšicích kraj počítá s výstavbou P+R parkoviště. Podle Šímy je plán na tramvajovou trať zatém v rané fázi.

Příprava tramvajové trati do terminálu Sedlec zatím pokračuje, plán již prošel procesem EIA.

Tagy rozšíření tramvajových tratí Středočeský kraj Tramvajová trať Kobylisy - Zdiby tramvajová trať Terminál Sedlec - Odolena Voda tramvajová trať Terminál Sedlec -Zdiby - Líbeznice - Měšice
118 komentářů