Před obnovením linky přesunul Tourbus konkurenci na kraj Zvonařky

Odjezdové stání 48 v Brně na Zvonařce. Stav v červnu 2020. Foto: United BusesOdjezdové stání 48 v Brně na Zvonařce. Stav v červnu 2020. Foto: United Buses

Společnost Tourbus, která provozuje Ústřední autobusové nádraží v Brně, provedla před plánovaným pondělním obnovením provozu na lince mezi Brnem a

Společnost Tourbus, která provozuje Ústřední autobusové nádraží v Brně, provedla před plánovaným pondělním obnovením provozu na lince mezi Brnem a Českými Budějovicemi netradiční krok. Odjezdy svého konkurenta United Buses, který na stejné trase jezdil i během nouzového stavu, vymístil na nástupiště na kraji autobusového nádraží.

Změny oficiálně souvisí s rekonstrukcí autobusového nádraží, majitel United Buses Karel Bílý za nimi vidí i konkurenční boj. Stání číslo 15, odkud autobusy dosud vyjížděly, totiž bude dál v provozu a obsadí ho se svoji linkou do Českých Budějovic právě Tourbus, který autobusové nádraží provozuje. Vyjíždí přitom 5-20 minut před United Buses.

„Oznámili nám e-mailem, že důvodem jsou stavební práce. Začali jsme s Tourbusem jednat a zástupce majitele nám potvrdil, že změna stanoviště nesouvisí se stavebními úpravami,“ řekl Bílý.

Vedoucí provozního úseku Tourbusu Jiří Večeřa uvedl, že k přesunu došlo po jednání s United Buses. „Důvodem přesunu je dodržení 30 minutového uvolnění stanoviště pro linku nad 50 km. Pan Bílý nechtěl provést změnu v jízdním řádu a proto se rozhodl pro tuto variantu,“ řekl Večeřa.

Plán ÚAN Zvonařka

Plán ÚAN Zvonařka

Provozovatel autobusového nádraží vymístil odjezdy k číslu 48, které je na úplném okraji. Leží pod vjezdem na střechu AN Zvonařka. „Vedle zastávky je hned zázemí staveniště, cestující cestou na zastávku křižuje cestu autobusům, které přijíždí a odjíždí, které zároveň jedou ze střechy a na střechu, kde parkují. Na tu zastávku a z té zastávky nikdy linkové autobusy nejezdily. Cestující se tu musí pohybovat velmi opatrně, protože bude nějakou dobu i trvat než si řidiči na pohyb osob v tomto prostoru zvyknou,“ dodal Bílý, který prý bude trvat na tom, aby provozovatel nádraží udělal veškerá potřebná opatření k tomu, aby zde byla zajištěna bezpečnost cestujících.

Tagy Autobusové nádraží Zvonařka brno Top Tourbus ÚAN Zvonařka United Buses
60 komentářů