Ťokův exnáměstek z ČSSD je zpět na ministerstvu dopravy, z ANO přichází nový

Bývalý náměstek ministra dopravy Kamil Rudolecký (druhý zprava). Foto: ČSSD BruntálBývalý náměstek ministra dopravy Kamil Rudolecký (druhý zprava). Foto: ČSSD Bruntál

Nenápadnými personálními změnami prochází ministerstvo dopravy. Do rezortu se vrátil bývalý náměstek Kamil Rudolecký. Nově vede oddělení kontroly vozidel. Politickým

Nenápadnými personálními změnami prochází ministerstvo dopravy. Do rezortu se vrátil bývalý náměstek Kamil Rudolecký. Nově vede oddělení kontroly vozidel. Politickým náměstkem se podle Lidových novin stane dosavadní vedoucí kanceláře předsedy Sněmovny a někdejší člen ČSSD Jan Štrof.

Rudolecký skončil na ministerstvu dopravy loni v prosinci, údajně kvůli reorganizaci. Jeho agendu náměstka pro infrastrukturu převzali jiní náměstci. Po půl roce se člen ČSSD a někdejší místopředseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže se  vrátil na ministerstvo dopravy zpět.

„Pan Rudolecký byl od 1.1.2018 zařazen mimo výkon služby z důvodu změny systemizace služebních a pracovních míst. Od 30. 6. 2018 byl převeden na jiné služební místo vedoucího oddělení v Odboru provozu silničních vozidel v souladu se služebním zákonem,“ řekla mluvčí ministerstva dopravy Lenka Rezková.

Rudolecký se na post dostal bez výběrového řízení. „Místo bylo dlouhodobě neobsazeno a dle služebního zákona na něj byl pan Rudolecký převeden, tudíž nebylo již nutné vypisovat výběrové řízení,“ dodala Rezková.

Lidové noviny dnes upozornily na další personální změnu na ministerstvu dopravy. Od poloviny srpna má politického náměstka na dopravě dělat Jan Štrof. Někdejší sociální demokrat je nyní členem hnutí ANO a dělá vedoucího kanceláře předsedy Sněmovny.

S panem Štrofem počítám na místo politického náměstka. Jeho úkolem bude zajišťovat komunikaci s dozorčí radou Českých drah a kontrolu dalších podřízených organizací,“ řekl Lidovým novinám Ťok. Dosud žádného politického náměstka nemá, v minulosti jím byl Milan Feranec z hnutí ANO. Štrof se před dvěma týdny dostal do dozorčí rady Českých drah. V minulosti byl za ČSSD v Praze radním pro školství, působil také v dozorčí radě řady pražských firem.

Tagy Jan Štrof Kamil Rudolecký Ministerstvo dopravy
2 komentáře