Teplice zavádí novou linku MHD, zkušební provoz potrvá rok

Trolejbus Škoda 26 Tr v Teplicích. Foto: I.Blu / Wkimedia CommonsTrolejbus Škoda 26 Tr v Teplicích. Foto: I.Blu / Wkimedia Commons

Interval na nové lince bude 45 až 60 minut.

Teplice od 1. června spustí novou autobusovou linku 110. Má obsloužit nově části města, kde dosud městská hromadná doprava nejezdí. Provoz bude zatím zkušební, po roce se rozhodne o jejím dalším osudu.

O nové lince informovalo město na svých stránkách. Linka pojede po trase Buzulucká – Poliklinika – Nemocnice – Na Stínadlech – Benešovo náměstí – Hlavní nádraží – Zeyerovo náměstí – Šanov I lázně – Botanická zahrada – Panorama – Doubravická – V Závětří.

Linka bude v provozu celotýdenně od 5 do 21:30 hodin. V pracovních dnech do 18 hodin pojedou spoje v intervalu 45 minut, v pracovní dny po 18. hodině a o sobotách, nedělích a státních svátcích pak v intervalu 60 minut. Provoz zajistí autobusy Arriva City. Jízdní řád je na stránkách města.

Kvůli nové lince dochází k návazné úpravě na lince 123, jejíž všechny spoje jedoucí až do Buzulucké budou nově ukončeny v zastávce Libušina. Obsluhu zastávek poliklinika, Bratislavská a Buzulucká zajistí nově linka 110.

Tagy Arriva City Městská doprava Teplice Teplice
24 komentářů