TAP převzal první nový Airbus A321LR, chystá s ním lety přes Atlantik

Předání prvního A321LR pro TAP Air Portugal. Foto: AirbusPředání prvního A321LR pro TAP Air Portugal. Foto: Airbus

Portugalská letecká společnost TAP Air Portugal převzala jako druhý dopravce na světě své první letadlo Airbus A321LR. Firma s ním

Portugalská letecká společnost TAP Air Portugal převzala jako druhý dopravce na světě své první letadlo Airbus A321LR. Firma s ním má velké plány zejména u transatlantických letů.

Po izraelské Arkii je TAP teprve druhým provozovatelem stroje, o který má zájem například i česká společnost Smartwings. TAP jich má objednáno celkem 12 kusů v konfiguraci pro 171 cestujících (16 Business, 48 Eco Premium, 107 Economy).

TAP je současně prvním dopravcem, který má ve flotile A330neo a A321LR, což je podle Airbusu ideální kombinace letadel na pokrytí středně dlouhých a dálkových letů.

A321LR je zásadním strojem pro naši expanzi. S výborným doletem můžeme začít pokrývat nové trhy v Severní a Jižní Americe a Africe,“ řekl Antonoaldo Neves, šéf TAP. A321LR zvládne doletět až 7400 kilometrů.

Firma může nasadit letadlo na linky, na kterých by nebyla tak velká poptávka po velkém letadle, menší by ale dosud trasu nezvládlo. Nová přímá spojení chce otevírat především z Porta, například do New Yorku či Bostonu. Nejprve ale stroj nasadí na trasu Lisabon – Tel Aviv.

Od 1. června nasadí TAP letadlo na linku z Porta na letiště Newark. Stejné letadlo má letos převzít také Air Transat pro lety z Kanady do Evropy.

Infografika k A321LR. Foto: AirbusOdlet prvního A321LR v barvách TAP Air Portugal. Foto: AirbusPředání prvního A321LR pro TAP Air Portugal. Foto: Airbus

 

Tagy Airbus Airbus A321LR TAP Air Portugal
6 komentářů