Tank ONO prodalo nejvíce pohonných hmot v historii. Na jedné pumpě protočí pětkrát více než Benzina

Čerpací stanice Tank-Ono. Foto: Tank-OnoČerpací stanice Tank-Ono. Foto: Tank-Ono

Tank ONO je dlouhodobě nejlevnější pumpou na trhu, její blízkost obvykle vede ke snižování cen i u jiných čerpacích stanic.

Společnost Tank ONO loni upevnila svoji pozici na trhu s pohonnými hmotami. Firma, která založila svoji existenci na prodeji s minimální marží, se loni vrátila do zisku a dosáhla historicky nejvyšších tržeb.

Vyplývá to z výsledků, které firma zveřejnila ve sbírce listin v obchodním rejstříku. Tržby firmy stouply z 14,78 na 16,03 miliardy korun. Po roce se firma vrátila do zisku: vydělala 26 milionů korun. V roce 2016 firma skončila se ztrátou 13,6 milionů korun.

Růst tržeb je způsobený vyšší cenou pohonných hmot i celkovým růstem objemu prodaných pohonných hmot,“ řekl spolumajitel firmy Jiří Ondra. Tank ONO svoji sítí 41 pump zdaleka nedosahuje na hlavní hráče na trhu, objemem prodaných pohonných hmot ale ano.

Například Benzina loni měla v 404 čerpacích stanicích tržby 23,4 miliardy korun. Zatímco rodinné firmě bratří Ondrů se na každé pumpě protočí téměř 400 milionů korun za rok, Benzině jen necelých 60 milionů korun.

Tank ONO je dlouhodobě nejlevnější pumpou na trhu, její blízkost obvykle vede ke snižování cen i u jiných čerpacích stanic. Firma loni rozšířila svoji síť o Březno u Loun a Dobkovice, rozhlíží se po dalších lokalitách. „Nekupujeme za každou cenu. Nabídky chodí, ale vybíráme si,“ řekl Ondra.

Za poslední rok prošly některé čerpací stanice modernizací, Ondrové ale odmítají jít cestou velkých řetězců a masívně rozšiřovat nabídku jídel. „Pumpa má zůstat hlavně pumpou. Když se chce někdo dobře najíst, od toho jsou restaurace,“ míní Ondra.

Tagy Benzina Tank-ONO
17 komentářů