„Suchý únor“ podle Aeroflotu. Dopravce vrací do ekonomické třídy po letech alkohol

Suchoj Superjet 100 v barvách Aeroflotu. Foto: Anna Zvereva, Wikimedia CommonsSuchoj Superjet 100 v barvách Aeroflotu. Foto: Anna Zvereva, Wikimedia Commons

Největší ruská letecká společnost Aeroflot začne po devíti letech znovu nabízet ve svých letadlech možnost konzumace alkoholických nápojů i v

Největší ruská letecká společnost Aeroflot začne po devíti letech znovu nabízet ve svých letadlech možnost konzumace alkoholických nápojů i v ekonomické třídě. K zastavení došlo v roce 2010 po několika incidentech s opilými cestujícími.

O obnovení podávání alkoholu v ekonomické třídě informovala agentura TASS. Až dosud se alkohol podával pouze v byznys třídě. Návrat alkoholu se ale netýká zatím všech letů, víno se vrací do menu u letů nad tři hodiny, pivo u letů nad šest hodin.

Aeroflot k zákazu alkoholu přistoupil po sérii bezpečnostních incidentů s opilými cestujícími. Jeden je znám i z Česka, když v roce 2006 přistál neplánovaně v Praze airbus Aeroflotu mířící do Ženevy. Opilý cestující tehdy vyhrožoval posádce únosem. Ani během prohibice ale incidenty s cestujícími posilněnými alkoholem neskončily. Minulý týden se opilý cestující snažil unést letadlo na lince Surgut – Moskva do Afghánistánu.

Aeroflot je největší ruská letecká společnost. V roce 2018 přepravila 55,71 milionu lidí, což je nárůst o 11 procent.

Tagy Aeroflot podávání alkoholu na palubě
1 komentář