Středočeský kraj chce za 314 milionů opravit silnici z Berouna do Srbska

Opravená silnice II/191 z Rožmitálu pod Třemšínem na hranice s Plzeňským krajem, ilustrační foto. Foto: KSÚSSKOpravená silnice II/191 z Rožmitálu pod Třemšínem na hranice s Plzeňským krajem, ilustrační foto. Foto: KSÚSSK

Klikatý, zhruba deset kilometrů dlouhý úsek silnice II/116 by se měl dočkat kompletní rekonstrukce, doplněna budou svodidla a opěrné zdi.

Středočeský kraj má v plánu opravit silnici z Berouna do Srbska. Rada kraje tento týden schválila projektový záměr a jeho zařazení do krajského zásobníku stavebních akcí. Oprava nicméně bude záviset na získání dotací (evropských nebo státních). Celkové předpokládané náklady činí bezmála 314 milionů korun, hotovo by mělo být v roce 2025.

„Komunikace je v nevyhovujícím technickém stavu a stejně jako několik dalších, které jsme v poslední době zařadili do zásobníku, vykazuje četné poruchy. Mám na mysli výtluky nebo záplaty, trhliny a další deformace,“ uvedl radní pro oblast silniční dopravy Karel Bendl.

Klikatý, zhruba deset kilometrů dlouhý úsek silnice II/116 by se měl dočkat kompletní rekonstrukce, doplněna budou svodidla a opěrné zdi. „Hodláme odfrézovat asfaltové vrstvy vozovky a případně rozebereme stmelené a nestmelené podkladové vrstvy. Obnovíme odvodňovací systém, sanujeme staré a doplníme nové opěrné zdi, dále případně opravíme i veškeré propustky a samozřejmě dopravní značení,“ doplnil Bendl.

Rekonstrukce má zajistit snížení hluku a zvýšení bezpečnosti provozu.

Tagy Beroun - Srbsko II/116 Středočeský kraj
29 komentářů