Stadler dodá nové vlaky pro úzkokolejku v kantonu Aargau

Nové jednotky Saphir II pro Aarau Verkehr. Foto: Stadler RailNové jednotky Saphir II pro Aarau Verkehr. Foto: Stadler Rail

Nové jednotky umožní nahradit vlaky z konce 70. let minulého století.

Švýcarský výrobce kolejové techniky Stadler Rail získal další zakázku na svém domácím trhu v segmentu úzkorozchodných železnic. Pro společnost Aarau Verkehr dodá pět nových jednotek Saphir II. Jezdit budou na tratícíh Wynentalbahn a Suhrentalbahn (WSB) v kantonu Aargau na severu země.

Na tratích s metrovým rozchodem o celkové délce 32 kilometrů by se nové vlaky měly objevit v roce 2025. Nahradit mají nejstarší ze tří generací vozidel na těchto tratích, tedy typ Be 4/4 z roku 1979. Vychází z konceptu jednotek Saphir I, které na tratích jezdí od roku 2019 a jsou větší – třívozové.

Nízkopodlažní jednotky budou nasazeny na tratě z Aarau do Schöftlandu a Menziken. Nabídnou veškerý komfort pro cestování v 21. století. Kapacita bude celkem 253 cestujících, z toho 85 míst k sezení. Dopravce počítá, že jednotky bude v případě přepravních špiček spojovat.

Nové jednotky Saphir II pro Aargau Verkehr. Foto: Stadler RailNové jednotky Saphir II pro Aargau Verkehr. Foto: Stadler RailNové jednotky Saphir II pro Aargau Verkehr. Foto: Stadler Rail
Tagy Aarau Verkehr Stadler Rail
2 komentáře