Stadler dodá nová vozidla na úzkokolejku v Kalábrii

Nové jednotky pro Ferrovie della Calabria. Foto: StadlerNové jednotky pro Ferrovie della Calabria. Foto: Stadler

Stadler má kromě jisté dodávky čtyř jednotek opci na dalších deset.

Společnost Stadler Rail získala zakázku na dodávku čtyř nových dvouvozových jednotek pro provoz na úzkorozchodné trati na jihu Itálie.

Společnosti Ferrovie della Calabria (FdC) dodá jednotky vyrobené přímo na míru dopravci pro provoz na 110 kilometrů dlouhé trati z Cosenzy do Catanzaro Lido. Stadler získání zakázky oznámil na svém facebookovém profilu.

Dopravce tak naváže na dodávku jiných jednotek od Stadleru ze srpna loňského roku. I když je na části trati ozubnice, jednotky budou plně adhezní.

Nové jednotky by měly pojmout kolem stovky sedících a stovky stojících cestujících, budou částečně nízkopodlažní. Součástí kontraktu je i kompletní údržba. Dopravce má opci na pořízení dalších deseti jednotek. Vlaky mají být dodány do dvou let.

Celkem 110 kilometrů dlouhá trať má rozchod 950 mm. Překonává velký výškový rozdíl: od stanice téměř u moře v Catanzaru se postupně dostane až do výšky 854 metrů nad mořem.

Nové jednotky pro Ferrovie della Calabria. Foto: StadlerNové jednotky pro Ferrovie della Calabria. Foto: StadlerNové jednotky pro Ferrovie della Calabria. Foto: StadlerNové jednotky pro Ferrovie della Calabria. Foto: StadlerNové jednotky pro Ferrovie della Calabria. Foto: Stadler
Tagy Ferrovie della Calabria Stadler Rail Top
28 komentářů