Srbská vláda schválila prodej leteckých opraven JAT Tehnika firmě ze svěřenských fondů Andreje Babiše

Údržba letadel v JAT Tehnika. Foto: JAT TehnikaÚdržba letadel v JAT Tehnika. Foto: JAT Tehnika

Srbská vláda schválila definitivně prodej leteckých opraven JAT Tehnika společnosti Avia Prime, která patří fondům Hartenberg Capital. Ty jsou součástí

Srbská vláda schválila definitivně prodej leteckých opraven JAT Tehnika společnosti Avia Prime, která patří fondům Hartenberg Capital. Ty jsou součástí svěřenských fondů premiéra Andreje Babiše.

O konečném schválení informoval server Exyuaviation.com. Avia Prime za podíl v hodnotě 99,4 % zaplatí celkem 10,3 milionů euro. Je to výrazně méně, než kolik srbská vláda předpokládala, původně se mluvilo o zhruba dvojnásobné částce za prodej. Svěřenské fondy tak rozšíří svůj záběr v byznysu letecké údržby: Avia Prime už vlastní společnosti Adria Tehnika ve Slovinsku a Linetech v Polsku.

Letecké opravy JAT Tehnika byly dosud státní společností. Pro Hartenberg jde o první investici v Srbsku. Na bělehradském letišti je největší firmou na údržbu letadel. Ve dvou hangárech má kapacitu i na údržbu Boeingu 747, certifikovaná je pro údržbu Airbusů A320 family, 737, ATR a také Suchoje SuperJet 100. Zaměstnává 800 lidí.

„Vidíme mnoho příležitostí k růstu v Srbsku. Rozšíříme tím svoji kapacitu. Poslední roky ukazují, že pouze silné, moderní a flexilní firmy na údržbu jsou schopné přežít na trhu,“ řekl Piotr Kaczor, šéf Avia Prime v tiskové zprávě Hartenberg Capital.

 

Tagy Andrej Babiš Avia Prime Hartenberg Capital JAT Tehnika
41 komentářů