Správa železnic uzavře na několik hodin koridor u Lipníku nad Bečvou kvůli výměně výhybky

Instalace nové kolejové spojky ve stanici Prosenice. Pramen: Správa železnicInstalace nové kolejové spojky ve stanici Prosenice. Pramen: Správa železnic

Správa železnic dnes v noci přistoupí k nečekanému omezení jedné z nejvytíženějších tratí v Česku. Na šest hodin zcela zastaví

Správa železnic dnes v noci přistoupí k nečekanému omezení jedné z nejvytíženějších tratí v Česku. Na šest hodin zcela zastaví provoz mezi Hranicemi na Moravě a Přerovem. Důvodem je výměna výhybky v Lipníku nad Bečvou.

Takzvaný nickolejný provoz bude zaveden v neděli v 1:10, má skončit v 7:10 ráno. Důvodem je prasklá srdcovka na výhybce v Lipníku nad Bečvou, kde je už od pátku zavedena pomalá jízda 10 km/h. Správa železnic o tom v pátek odpoledne informovala dopravce v mimořádné depeši.

Za normálních okolností by došlo k omezení provozu na jednu kolej. V jedné koleji ale již nyní probíhá delší výluka v úseku Lipník – Prosenice, a proto musela Správa železnic přistoupit k této mimořádné akci.

Omezení postihne dva noční vlaky osobních dopravců: RegioJet s vlakem z Košic do Prahy počítá s vedením z Hranic do Valašského Meziříčí a pak do Holešova a Hulína a do Přerova, bude muset využít dieselovou lokomotivu. Omezení se dotkne i vlaku Českých drah z Košic.

Tagy Lipník nad Bečvou nickolejný provoz Správa železnic výměna výhybky
73 komentářů