Od Lipníku po Bravantice. Dálnici D1 čekají dílčí opravy za stovky milionů

Dálnice D1 potřebuje dílčí opravy na 45 kilometrech. Foto: ŘSDDálnice D1 potřebuje dílčí opravy na 45 kilometrech. Foto: ŘSD

Práce na dálnici D1 na území Olomouckého a Moravskoslezského kraje potrvají 5 měsíců a vyjdou na 448 milionů.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začalo s výběrem dodavatele na opravy dálnice D1 mezi 296. a 341. kilometrem. Úsek o délce 45 kilometrů od Lipníku nad Bečvou po Bravantice by měl projít opravami v hodnotě 448 milionů korun.  O přípravách silničáři informovali na sociálních sítích. Rekonstrukce čeká oba směry dálnice.

Vítězná firma, které vzejde z výběrového řízení, provede lokální opravy povrchů, středových pásů, sanaci, výškové korekce a obnovu dopravního značení. Nedaleko hranice mezi Olomouckým a Moravskoslezským krajem se navíc nachází sesutý svah, který potřebuje zpevnění.

Práce by měly začít letos v květnu a trvat pět měsíců do října. Řidiči se tak musejí připravit na omezení a převádění provozu na neopravované úseky dálnice. Rozsah omezení bude teprve upřesněn.

Celkově má letos ŘSD nachystanou desítku projektů, které zahrnují rekonstrukci některého z úseků nejdelší a nejstarší tuzemské dálnice. Dělníci se pustí do oprav i na vytížených úsecích před Prahou, Brnem nebo Vyškovem.

Tagy D1 dálnice Lipník nad Bečvou opravy rekonstrukce ŘSD
10 komentářů