Správa železnic ukázala nové lavičky a koše. První budou osazeny v Horažďovicích

Nový mobiliář pro nádraží. Pramen: Správa železnicNový mobiliář pro nádraží. Pramen: Správa železnic

Mobiliář se bude vyměňovat postupně s tím, jak starý zchátrá, případně bude výměna součástí větší rekonstrukce nádraží.

Správa železnic (SŽ) dnes zveřejnila první obrázky nového mobiliáře, který bude pro nádraží dodávat sdružení firem egoé plus a egoé kovo (dříve mmcité). První stanicí, která se nových laviček a košů dočká ještě v září, budou Horažďovice. Následovat bude dalších 11 nádraží.

„Jednotlivé prvky splňují vysokou kvalitu technického a estetického zpracování i designovou příbuznost,“ uvedl šéf Správy železnic Jiří Svoboda. Dodavatelské sdružení z Bílovic u Uherského Hradiště získalo v srpnu od SŽ rámcovou smlouvu na čtyři roky. Hodnota zakázky je 200 milionů.

Správa železnic chce díky nové smlouvě začít pracovat na jednotné podobě jednotlivých prvků vybavení stanic a zastávek. Smlouva řeší dodávky odpadkových košů, laviček a informačních cedulí.

Jednotlivé prvky se mají „vzájemně doplňovat a tvořit designově příbuznou sestavu, vzájemně se doplňovat a vytvářet harmonický a doplňující se celek“. Mobiliář se bude vyměňovat postupně s tím, jak starý zchátrá, případně bude výměna součástí větší rekonstrukce nádraží.

Podle prvních obrázků se přitom zdá, že Správa železnic ustoupila od svého původního plánu pořídit lavice, na kterých se nedá ležet.

Nový mobiliář pro nádraží. Pramen: Správa železnicNový mobiliář pro nádraží. Pramen: Správa železnicNový mobiliář pro nádraží. Pramen: Správa železnicNový mobiliář pro nádraží. Pramen: Správa železnicLavičky na nádraží v pražském Braníku. Pramen: Wikimedia Commons, ŠJů
Tagy egoé mobiliář Správa železnic
65 komentářů